První utkání tělesně postižených sportovců, pohybujících se na speciálních saních, kdy pohyb i puk ovládají dvěma krátkými hokejkami, vybavenými ocelovými hroty na konci, tak viděla včera Kopřivnice.

O úvodní buly se postaral kopřivnický odchovanec, který se v letošní sezoně vrátil do mateřského celku v krajské lize, a ještě vloni kapitán extraligového Třince, Radek Bonk, který si o druhé přestávce sám vyzkoušel, jak těžké je to hrát hokej na speciálních saních.

Čeští reprezentanti nakonec před zhruba třemi stovkami diváků zvítězili 6:2 a po zápase se dočkali zasloužených ovací a uznání od fanoušků i přímo na ledě.

Českou sledge hokejovou reprezentaci vede Jiří Bříza, který pochází právě z Kopřivnice. Bříza převzal v prosinci 2012 roli hlavního trenéra u reprezentace, za necelý půlrok vedl reprezentaci na mistrovství světa v Soulu a v roce 2014 pak na olympijských hrách v Soči, kde získala Česká republika páté místo.

Pro oba týmy byly přípravné zápasy prověrkou před mistrovstvím světa, které budou mít Slováci v B skupině v polovině března a Češi v A skupině na začátku května.

World Series (příprava), nedělní zápas v Kopřivnici:
ČR – Slovensko 6:2 (4:1, 2:0, 0:1)

Branky: Šafránek 2, Hábl 2, Kubeš, Geier - Zanovit, Fojtik. Rozhodčí: Rapák – Havlík, Bartošák.

O vystoupení sledge hokejové reprezentace ČR v Kopřivnici a ve Studénce se více dočtete v sobotním vydání Novojičínského deníku.