Z domácích se až sem probojovali tři zástupci. Shodou okolností na sebe narazili hned v prvním vyřazovacím boji dva z nich. Nejstarší účastník, Josef Štábl (56 let), totiž narazil na favorizovaného Jana Lučana. Ten už od začátku převzal taktovku a na držení zvítězil.

„V dalším zápase pak Honza nastoupil proti Pargačovi z Frenštátu pod Radhoštěm, tentokrát již v boji o postup do finále. Zápas byl dlouhý a plný zvratů. Po sedmi minutách zaútočil Pargač a zvítězil," prozradil právě trenér štramberského juda Josef Štábl a dodal: „Lučan poté ještě dostal šanci v boji o třetí místo proti Žibritovi ze Stonavy. Po předvedených výkonech by si medaili určitě zasloužil, ale nakonec to nevyšlo."

Třetí postupující ze Štramberských byl vítěz všech předchozích tří ročníků, Miroslav Bajer. A opět měl svůj den a šel jasně za obhajobou. Po vítězství ve skupině porazil v osmifinále Vrška z Mittalu a Smolana z Třince a ve finále Pargače. „Vše navíc zvládl do minuty a bylo z toho opět první místo," zdůraznil Štábl.

Ostatní domácí borci, Roman Maloušek, Antonín Klein, Miroslav Štichauer a David Fišera, přes veškerou snahu a bojovnost zůstali na nepostupových místech v tabulkách.