Hned na úvod nového ročníku házenkářské Triglav pojišťovna extraligy, jak zní letošní oficiální název nejvyšší házenkářské soutěže v zemi, cestovali házenkáři Kopřivnice do Jičína, kde je čekal duel s posledním extraligovým šampionem.

První kolo je v plánu až tento víkend, ale to má Jičín na programu utkání 1. kola EHF Cupu proti bulharskému týmu HC Dobrudja.

HBC Ronal Jičín - KH Kopřivnice 32:21 (15:7)Sedmimetrové hody: 2/1 : 6/4. Vyloučení: 6:2. Rozhodčí: B. Frieser, L. Frieser. Diváci: 580.
Nejlepší střelci Jičína: Rychna 5, Groh 4, Zeman 4, Drbohlav 4.

Sestava a branky Kopřivnice: Fabián, Žingor O. Meca, J. Lipový, Jan Gřes 2, Bukovský 3, Petřík 2, Jiří Gřes 3/1, Bajgar, Reček 3/2, Mičola 5/1, Hojník, Krpelík 3, Žižkovský. Trenér: Ivo Vávra.

Příští utkání odehraje Kopřivnice na domácí palubovce v sobotu
14. září v 18 hodin proti Plzni.

Úvodní zápas sezony však zcela jistě nezačal dle představ Kopřivnice. Domácí házenkáři od Řáholce, které opustil Tomáš Babák, jenž zamířil do Švýcarka, začali zostra. Po deseti minutách bylo skóre 6:0 pro domácího mistra. „Po docela úspěšné přípravě, kde jsme odehráli kvalitní zápasy, jsme odjížděli plni sebevědomí. Věřili jsme, že by to mohlo venku po dlouhé době vyjít. V každém případě domácí nastoupili stejně ustrašeně jako my. Opravdu rozhodl začátek zápasu, kde jsme v podstatě nebyli schopni dát branku," smutnil trenér Kopřivnice Ivo Vávra.

Až ve 12. minutě se mohli poprvé radovat i hosté. Proměněnou sedmičkou se o to postaral Adam Reček. Po řadě sporných momentů, které udivovaly kopřivnickou lavičku, podnikali domácí rychlé útoky, jež ve většině případů končily gólem.

Uběhlo dvacet minut, a hosté stále čekali na gól ze hry, když na konci první dvacetiminutovky snižoval Jiří Gřes opět proměněnou sedmičkou na 2:10. Až ve 23. minutě se dělovkou z levé spojky prosadil Adam Reček, a bylo to 3:11.

První poločas nakonec domácí tým trenéra Aleše Babáka opanoval v poměru 15:7. „Branka ze hry tak pozdě, to je fatální. To se nesmí stávat. Ještě jsem to nezažil a těžko se mi o tom mluví," řekl kopřivnický kouč.

Po změně stran už domácí házenkáři žádné větší komplikace nepřipustili. V polovině druhého poločasu totiž vedli rozdílem dvanácti branek 25:13. Závěrečné branky Bukovského a Krpelíka znamenaly už jen snížení na konečných 21:32.

„Soupeř bránil velice vysunutou obranou a kluci je pohybem nedokázali přehrát. Po tom úvodu na nás padla obrovská deka. Jsem zklamaný přístupem a mentální odolností hráčů. Na všem jsme v přípravě pracovali, ale hned v prvním zápase na půdě mistra jsme nebyli schopni odpovědět na nic jak na rychlé protiútoky, tak ani na obranu, prostě na nic. I takovéto zápasy se musíme naučit zvládat. Myslím si, že jsme to nezvládli ani tak po sportovní stránce, jako v hlavě. Nezvládli jsme nástup, a od toho se všechno odvíjelo," konstatoval po utkání Ivo Vávra.