Divákům se předvedli domácí borci BK Příbor, SBK Valašské Meziříčí (Zlínský kraj), SK Bruntál (Olomoucký kraj), TJ Sokol Podolí (Jihomoravský kraj), TJ Slávia Kroměříž (Zlínský kraj) a SKB Zlín (Zlínský kraj). Turnaj probíhal ve sportovní hale Masarykova gymnázia, za hojné účasti diváků zejména z řad rodinných příslušníků hráčů a jejich kamarádů a hrál se systémem každý s každým.

Za domácí družstvo nastoupilo k utkáním na turnaji 17 hráčů. „Byli jsme zdaleka nejmladším a nejmenším družstvem na turnaji. Celkem dvanáct kluků z našeho týmu vstřelilo alespoň jeden bod na turnaji. Snažili jsme se o co nejrovnoměrnější rozložení minut strávených na palubovce mezi jednotlivé hráče tak, aby každý mohl předvést, co se zatím v basketbalu naučil," uvedl domácí kouč Miroslav Slovák.

Po každém utkání byli oceněni nejlepší hráči obou družstev v daném utkání. V příborském dresu se tohoto ocenění dočkali Tomáš Sork, Lukáš Hanzelka, Milan Machala, Štěpán Maléř a Patrik Bittner. Na závěr turnaje pak trenéři zvolili nejlepší a nejužitečnější hráče svých týmů. V Příborském týmu se stal nejlepším hráčem Štěpán Novák a nejužitečnějším hráčem Adam Bittner. Vítězem turnaje se po zásluze stalo družstvo TJ Slávia Kroměříž, které předvádělo nejlepší minibasketbal a ani v jediném případě nenašlo přemožitele.
Domácí mladíčci nakonec obsadili 6. místo.

„Sehráli jsme vyrovnaná a dramatická utkání s hráči a hráčkami z Podolí (25:28) a s kluky ze Zlína (42:51). Potrápili jsme i vysoké kluky z Valašského Meziříčí a nestačili jsme na strojovou hru Kroměříže a na rychlou hru Bruntálu. Kluci si musí uvědomit, že v utkáních už není čas na to přemýšlet jestli mám driblovat pravou či levou rukou, jak mám přihrát či vystřelit, nebo jak mám bránit svého hráče. Tyto návyky si musí osvojit na trénincích a v utkáním je už jen správně používat. Musím však kluky pochválit za bojovnost a velkou snahu o co nejlepší výsledek. Tento turnaj sloužil jako příprava na druhou polovinu oblastních soutěží Moravskoslezského kraje v kategoriích U11 a U12," sdělil dále trenér BK Příbor, jenž k celému turnaji dodal: „Chtěl bych poděkovat firmě Torola Elecronic spol. s r.o. a organizaci LUNA Příbor, SVČ za ceny pro družstva i jednotlivce, všem rozhodčím, pomocným rozhodčím a zapisovatelům za hladký sportovní průběh turnaje, který proběhl bez nejmenších problému. Dále pak Petru Bukovjanovi za organizaci a vedení bufetu a všem divákům, rodičům a návštěvníkům turnaje za neúnavné povzbuzování kluků a za bouřlivou a velmi sportovní atmosféru v hale," řekl závěrem Miroslav Slovák.

BK PŘÍBOR A POČET VSTŘELENÝCH BODŮ NA TURNAJI:

Lukáš Hanzelka 6, Patrik Bittner 9, Josef Mišanik, Tomáš Sork 24, Daniel Pustějovský 4, Vojtěch Kubečka 8, Marek Slovák, Štěpán Novák 11, Dominik Rojan 8, Milan Machala 7, Adam Maslaňak, Lukáš Michna, Štěpán Maléř 10, Michal Slovák, Erik Havel 5, Adam Ivánek 4, Adam Bittner 21.

KONEČNÉ POŘADÍ TURNAJE:

1. Kroměříž 10 bodů

2. SBK Val. Meziříčí 9 bodů

3. SK Bruntál 8 bodů

4. TJ Sokol Podolí 7 bodů

5. SKB Zlín 6 bodů

6. BK Příbor 5 bodů