Obě soutěže proběhly za slunečného počasí, což přivítali jak pořadatelé, tak samotní soutěžící a nemalé množství přihlížejících diváků. Po čtvrtém kole se suverénně dostal do čela ligy tým mužů z Tísku, který třikrát zvítězil a jednou skončil druhý. „Vzhledem k tomu, že u nich proběhly oslavy 125 let založení sboru, měli to chlapi na druhý den v sousedních Výškovicích opravdu těžké," řekl s úsměvěm za radu Novojičínské ligy Luboš Hodura. Druhým místem z domácí soutěže si Výškovice polepšily a dostaly se na celkové třetí místo. Smůlu měly Trojanovice, které by svým časem dosáhly na stupně vítězů, ale při kontrole hadic nenaměřili potřebnou délku, a tak si odvezly z Výškovic nula bodů a z druhého místa spadly na průběžné páté místo.

Loňský vítěz NJ ligy z Kujav se zatím drží na čtvrtém místě. Studénka si svou neúčastí v Jakubčovicích a Výškovicích nepřipsala žádné body, a tak je se čtyřmi body na posledním místě. Už po čtvrtém kole se ukázalo, jak jsou na tom týmy se silami. Na špici se drží jen ti nejlepší, kteří dokáží na každé soutěži dosahovat čas pod patnáct vteřin.

V ženské kategorii si v loňském ročníku suverénně odvážely prvenství ženy z Tísku a letos své kvality také potvrzují. Průběžně vedou před ženami z Lubiny a Vlkovic a poslední jsou Hukovice. Další kolo proběhne již tuto sobotu v Mniší.