Celkově se Modrého mítinku 2013 zúčastnilo 186 závodníků z celé České republiky. Laguna Nový Jičín vyhlásila tuto soutěž pro všechny věkové kategorie. Nejmladší účastníci byli osmiletí a nejstaršímu plavci bylo 68 let. „Disciplíny Bi-Fins ve volném překladu dvě ploutve, se plavou podle mezinárodních pravidel kraulovým způsobem s předepsaným typem ploutví o daných rozměrech. Na Modrém mítinku jsme zařadili i trať o délce 400 metrů, která je v budoucnu plánována na zařazení do světových pravidel," vysvětloval prezident Laguny Josef Nekl. Laguna získala v rámci MČR mladších a starších žáků celkem třináct medailí (4 zlaté – 7 stříbrných – 2 bronzové).

Mladší žáci vyplavali osm medailí (4–4–0). Nejúspěšnější závodník Laguny Jakub Klimpar vybojoval čtyři tituly mistra ČR a překonal i jeden český rekord mladších žáků. Dita Dimiděnková vyplavala v osobácích dvě stříbrné medaile a na stupně vítězů se probojoval i David Kremel, který byl dvakrát stříbrný. Straší žáci v domácím bazénu vyplavali pět medailí, o které se postaral Jakub Kovařík (0–3–1). Na stupně vítězů vystoupala také třetí Barbora Svobodová.

Vítězství dvojboje benjamínků si odnesla novojičínská Adriana Durajová se třetím Tomášem Palušíkem. Mezi žáky byli v trojboji Bi-fi ns úspěšní již jmenovaní medailisté MČR – Dita Dimiděnková, Jakub Klimpar, David Kremel, Jakub Kovařík. V trojboji dorostu získala 2. místo Nikola Jakušová před třetí Pavlou Machovou. U chlapců bodoval Lukáš Fojtík a mezi juniory brali 3. místo Ondřej Dofek a Martina Hanzelková, 2. místo Nikola Jurečková a 3. místo Karolína Šugarová. V ženách kralovala Vendula Figarová a v mužích Jakub Jarolím před Petrem Španihelem. Nejlepší bodované výkony zaplaval v disciplínách Bi-fi ns Jakub Jarolím, který zvítězil také ve světové premiéře na 400 BF časem 3:37.05. „Veteránskou kategorii Laguny reprezentoval Ondřej Bajer a na trať se vydal i hlavní rozhodčí soutěže Radek Figar, aby zkusil pocity závodníků na startu a náročnost tratě," informovala trenérka Laguny Simona Klapcová.