Na upravené trati v Lubině-Větřkovicích se muselo rozluštit posledních pár otazníků v celkovém pořadí. O vítězích obou kategoriích bylo již rozhodnuto po Hukovicích, ale o další příčky na stupních vítězů se čekal nelítostný souboj.V kategorii žen se čekal souboj mezi Vlkovicemi a Hukovicemi o druhou příčku, neboť mezi nimi byl rozdíl pouze jednoho bodu. Kuriózní situace, kdy s vyjímkou vítězného času 20,82 s domácího celku měly ostatní družstva neplatný pokus, rozhodla, že se celkové pořadí již neměnilo.

V kategorii mužů bylo také nutno vyřešit tajenku pořadí na druhém a třetím místě mezi Závišicemi a Mniším, neboť průběžně čtvrté Výškovice měly naději na „bednu" již jen teoretickou. V přímém souboji docílily Závišice času 15,16 s a skončily druhé, Výškovice 15,21 s a skončily třetí, Mniší 15,60 s a skončilo sedmé. I podle těchto časů a pořadí je vidět, že poslední ligová soutěž byla velmi vyrovnaná. Dosaženým časem 14,50 s a vítězstvím v tomto kole překvapily Hukovice, výborný pokus 15,32 s měly i čtvrté Tošovice. Posledním útokem soutěže, a tím i celé letošní ligy, byl pokus již slavících vítězů z Kujav. Časem 15,44 s se zařadili na páté místo a oslavy s doutníky, šampaňským a početným kotlem fanoušků propukly naplno.

Poslední startovní výstřel 3. ročníku Novojičínské ligy dozněl. Letošní ročník můžou organizátoři hodnotit úspěšně. Zvýšil se počet jak účastníků, tak soutěží, přesto bylo minimum protestů a seriál se vyznačoval vysokou sportovní úrovní a přátelskou atmosférou. Organizátoři doufají, že příští ročník z nastavené laťky nesleví, a že se kalendář soutěží a počet účastníků bude zvyšovat.

Tabulka