„To byl bohužel hlavní problém. Šest hráčů je totiž zraněných a další dva nám nepustila Ostrava,“ připomněl kouč BC Nový Jičín David Hájek i absence Klímka a Cholevy. Desítka píseckých Sršňů si od začátku budovala náskok a po prvním poločase ztrácel Nový Jičín 23 bodů. 

„Chtěli jsme samozřejmě vyhrát i tak, ale soupeř není hloupý. Presoval nás celou dobu a skóre postupně narůstalo. Navíc tím, jak nám odcházely síly, tak se nám horšila střelba,“ vzpomínal „Bobo“ Hájek, jenž mohl střídat pouze jednoho hráče.

Písek se nakonec stovky nedočkal, ale vítězstvím 96:55 si upevnil postup do play-off ze 7. pozice. „Zápas se dá vyhrát i v šesti, ale to by museli být hráči top úrovně. To my nejsme nikdo a to ani ti, kteří chyběli. Ale kluci se vydali a nikdo to nezabalil, takže to bylo pozitivní, ale více z toho asi vytěžit nešlo,“ pokrčil rameny trenér novojičínských basketbalistů.

Novému Jičínu však nahrálo do karet, že si další porážku připsal i celek Snakes Ostrava, se kterým by měli Novojičínští v případě bodové rovnosti lepší bilanci vzájemných zápasů ze základní části. 

Trio celků USK Praha B, Nymburk B a Orli Prostějov se totiž play-off zúčastnit nemohou. „Je to paradox, že jsme v nadstavbové části nevyhráli, ale stejně pořád hrajeme o play-off, ale nebudeme na to žehrat. Musíme se z toho radovat, a když se nám podaří po delší době vyhrát, tak si play-off můžeme zkusit,“ má jasno Hájek, jenž věří, že bude mít pro nedělní domácí utkání (16.00) s béčkem Nymburka širší kádr. 

Snakes Ostrava hostí v závěrečném kole rezervu USK Praha. „Chceme doma zvítězit a nechceme se ohlížet na to jak hrál Snakes,“ dodal šéf novojičínské lavičky.

SOKOL PÍSEK SRŠNI – BC NOVÝ JIČÍN 96:55 (30:18, 53:30, 75:41)

Rozhodčí: Hošek, Vošahlík. Diváci: 150.

BC Nový Jičín: Kelar 10, Omaník 6, Střítezský, Pindroch 19, Kováč 10, Jakubu 10. Trenéři: Hájek a Zdražil.

Zbylé výsledky 5. kola: USK Praha B – BCM Orli Prostějov 72:56, Basketball Nymburk B – Snakes Ostrava 91:64.