Začátek vyšel Novému Jičínu možná ještě lépe, než si představoval. Favorit v úvodu musel rozhýbat nohy po dlouhé cestě a rychle prohrával. Domácí naopak hráli s nadšením a poháněni hlasitým publikem předvedli výbornou první čtvrtinu, kterou vyhráli 19:15. „Využili jsme toho, že oni k nám cestovali a den předtím hráli zápas. Ze zkušenosti vím, že tam taky často dochází k podcenění,“ řekl trenér Nového Jičína David Hájek.

Od druhé čtvrtiny už přeci jen začínali mít navrch brněnští basketbalisté. „Dostali se do tempa, my jsme udělali pár chyb, takže šli přes nás. Škoda, že jsme nepohlídali Nehybu, že nám dal tolik trojek. Mohlo to být zajímavější,“ litoval Hájek. Kromě Zdeňka Nehyby, autora šesti trojek a celkem 26 bodů nejvíc domácí zlobil Reginald Keely, se sedmnácti body druhý nejlepší střelec Brna.

Bodovým tahounem Nového Jičína byl s patnácti body Daniel Szarowski, následovali Tadeáš Janík se čtrnácti a Zdeněk Jakubu se třinácti body. Trenér Hájek však individuální výkony nechtěl vyzdvihovat: „To nemám rád, vždycky je to tak, že na jednoho hráče pracuje celé mužstvo.“

Právě týmový výkon Nový Jičín v pohárovém zápase dlouho držel ve hře. „Po poločase to bylo o třináct bodů. Kdyby se nám povedl vstup do druhého poločasu, tak jsme jim ještě mohli zatápět,“ přemítal Hájek. „Ale některé koše, kterém jsme měli dát, jsme bohužel nedali. Celá třetí čtvrtina byla plus mínus o deset bodů. Víc jsme se přiblížit nedokázali, bylo vidět, že už jsme na svém stropu.“

V poslední čtvrtině si už Brno nenechalo vítězství vzít a pohodlně dokráčelo k postupu mezi nejlepší šestnáctku Českého poháru.

„Všechno je to o fyzičce,“ naznačil Hájek, který ve čtvrté části více rotoval se sestavou, že v závěru už prostě na obrat nebyly síly. „Je rozdíl, když Brno trénuje dvakrát denně a my dvakrát týdně. Zápas to od nás nebyl špatný, ale pořád je to porážka,“ uzavřel Hájek své hodnocení.

Nyní už se Novojičínští zase musí přeladit na ligovou notu, 9. prosince hrají na palubovce Sokolu Šlapanice, předposledního týmu tabulky. Nový Jičín je ve východní části První ligy čtvrtý.

Petr Sumbal

Ilustrační foto.
Dukla neměla šanci, Kopřivnice tabulkou stoupá vzhůru
Snímek medvěda nedaleko Pusteven.
Běžkyně v Trojanovicích potkala medvěda, podle odborníka není důvod k panice