Otevřeného mistrovství ČR v zimním horském maratonu jednotlivců se zúčastnilo přes tisíc závodníků, kteří se v sobotu dopoledne vydali vstříc co největšímu počtu okruhů, který vedl z Relaxcentru Sepetná na Lysou horu a zpět. Na zdolávání Lysé hory měl závodníci 24 hodin.

Letošní ročník nabídl vlídnější počasí, než v minulosti, když na Lysé hoře se pohybovala teplota kolem 0°C. Mistrem ČR v zimním horském maratonu jednotlivců se nakonec stal Radek Chrobák z Frýdku-Místku, který zvládl úctyhodných čtrnáct okruhů.

Ultramaratonec Zdeněk Hruška preferuje běhání v terénu, a proto často vyráží trénovat i do hor.
Zdeněk Hruška: Když běžím, cítím se skvěle

O vítězství se tvrdě přetahoval se Zdeňkem Hruškou z Tísku, jenž dosáhl stejný počet okruhů, ale v cíli byl nakonec o několik minut později.

Čtvrté místo pak patřilo Kamilu Bezděkovi z Nového Jičína, jenž ale ovládl kategorii 36-50 let, a šestý skončil novojičínský horolezec Marek Novotný, který zpestřil zahajovací ceremoniál tím, že si spolu se svou nastávající ženou Žanetou řekli své ano. 

Oba vytrvalci z Nového Jičína zvládli třináct okruhů.

Polonahého vytrvalce Stanislava Kováčeka alias Ultramana nešlo na LH 24 skutečně přehlédnout.
Polonahý ultravytrvalec zdolal „Lysou“ sedmkrát. Ani letos ho nešlo přehlédnout

Kategorii mužských štafet zvládli nejlépe Vít Otevřel s Tomášem Svobodou, kteří absolvovali sedmnáct okruhů a překonal tak traťový rekord dvojic.

Mezi ženami kralovala Petra Ševčíková z Frýdku-Místku, která zvládla, stejně jako druhá Ivana Šlachtová ze Studénky, jedenáct okruhů.

V kategorii dvojic zvítězily Martina Dvořáková s Barborou Cichou, které vystoupaly na vrchol Lysé hory čtrnáctkrát a zvládly tak třináct a půl okruhu. Na čtvrté příčce se třinácti okruhy pak skončila Klára Rampírová s dcerou Julií z Trojanovic. 

Horolezec Pavel Kořínek stanul na vrchol hory Minya Konka, která je nejvýchodněji ležící sedmitisícovkou a třetím nejvyšším vrcholem mimo horskou soustavu Himalájí.
Obdivuhodný Kořínkův úspěch: Rodák z Kopřivnice stanul tam, kde žádný Čech