Petra Kvitová a Karolína Plíšková budou hrát s americkými kvalifikantkami. Kvitová v pondělí s Peraovou, Plíšková v úterý s Parksovou. Co zbylé Češky? Krejčíková vyzve další Američanku Rogersovou, Muchová Brazilku Haddad Maiovou a Martincová Švýcarku Teichmannovou.

„S losem jsem docela spokojená, některé zápasy prvního kola jsou hodně těžké,“ řekla Karolína Plíšková po sobotním losu. Po ceremoniálu bylo vidět, jak si oddechla, když své jméno nevytáhla v pavouku blízko světové jedničky Šwiatekové.

Karolína Plíšková se na Agel Open 2022 v Ostravě těší.Karolína Plíšková se na Agel Open 2022 v Ostravě těší.Zdroj: Deník/ ČTK

„Jinak se ale dál než na první kolo nekoukám. Jsem hlavně ráda, že jsem v Ostravě zpátky. Zahrát si před českými fanoušky je pro mě vždy něco speciálního. Na Ostravu mám hezké vzpomínky i díky zápasům Fed Cupu,“ prohlásila Karolína Plíšková.

Největší pozornost je směřována pochopitelně na Šwiatekovou, trojnásobnou grandslamovou šampionkou, která v letošní sezoně triumfovala na French Open i US Open. „Mít v pavouku někoho takového je sen každého diváka i pořadatele,“ uvedl Tomáš Petera, majitel pořádající agentury Perinvest.

„Iga měla neskutečnou sezonu, vyhrála dva grandslamy a stala se světovou jedničkou. Myslím, že rozhodně právem, protože předvádí jinou hru než ostatní holky. Právě tím si získala dominanci. Přijde mi, že hraje takový chlapský tenis, jde to vidět v pohybu,“ uvedla během nedělní tiskové konference Petra Kvitová.

Šwiateková má jako nasazená jednička v prvním kole volný los, stejně jako dvojka Paula Badosaová ze Španělska, trojka Anett Kontaveitová z Estonska a čtyřka Maria Sakkariová z Řecka. Ty do soutěže zasáhnou nejdříve ve středu.

Petra Kvitová postoupila v Ostravě do semifinále.Petra Kvitová bude na Agel Open 2022 obhajovat semifinále.Zdroj: facebook: J&T Banka Ostrava Open 2021

V pavouku turnaje dotovaného částkou 19 milionů korun, jehož celkový rozpočet se podle organizátorů pohybuje okolo 50 milionů korun, je šest grandslamových vítězek a hned tři hráčky, které vědí, jaké to je být na prvním místě žebříčku WTA.

Vstupenky na hlavní soutěž podle pořadatelů i díky silnému obsazení rychlé mizí, přesto jsou stále k dostání. Na první dvě kola je jejich cena 300 a 400 korun, od čtvrtfinále do finále pak 400 a 500 korun. Bitva o titul je na programu v neděli 9. října v Ostravar Aréně.

Vstupenky: https://www.ticketportal.cz/event/AGEL-Open-2022

Program turnaje: https://www.wtatennis.com/tournament/2025/ostrava/2022/order-of-play