Ostravar Aréna bude hostit základní skupinu B, v níž se domácí tým trenéra Jiřího Nováka utká se Slovinskem (3. září ve 20.15 hodin), Běloruskem (4. září, 19.00), Bulharskem (5. září, 16.00), Černou Horou (7. září, 19.00) a Itálií (9. září, 19.00). Na stejné palubovce se 12. a 13. září odehrají čtyři osmifinále a 15. září dvě čtvrtfinále. Šampionát vyvrcholí 18. a 19. září v Katovicích.

„Známe už celý program a fanoušci mají možnost kupovat si vstupenky jak na atraktivní utkání českého týmu, tak hvězdných Italů nebo tradičně silných Slovinců a Bulharů,“ uvedl předseda Českého volejbalového svazu Marek Pakosta. Lístky se prodávají v síti Ticketportal.

AMBASADOR ME V ROLI HERCE. Nahrávač Jakub Janouch (vpravo) při natáčení v Dolních Vítkovicích.
Je těžké vykouzlit úsměv na pokyn, říká o roli herce volejbalista Janouch

„Všichni už se moc těšíme na vrchol našeho dvouletého období. Podařil se nám sestavit zajímavý plán přípravných zápasů, a i když může příprava vypadat dlouhá, všechno rychle uteče a my budeme stát v Ostravě na startovní čáře šampionátu a začneme bojovat o úspěch na mistrovství Evropy,“ uvedl trenér Jiří Novák.

Bývalý smečař byl před dvaceti lety oporou českého týmu, který v Ostravar Aréně obsadil skvělé 4. místo. Současná reprezentace po krátkém odpočinku začala pod jeho vedením v pondělí první blok přípravy v Pelhřimově. V širším výběru je 18 hráčů.

„Všichni už se moc těšíme a jsme připraveni odevzdat na šampionátu maximum,“ zdůraznilo libero Daniel Pffefer. „Tři soupeři jsou hodně silní, postup vede přes Bělorusko a Černou Horu,“ poznamenal univerzál Jan Hadrava, nejlepší český volejbalista minulých dvou sezon. „Papírově bychom je měli porazit a na to se budeme soustředit,“ doplnil nahrávač Jakub Janouch.

Mistrovství Evropy volejbalistů hostí v září Ostrava a univerzál Jan Hadrava se na domácí publikum těší.
Volejbalista Hadrava se těší do Polska. „Chci se vrátit tam, kde mě znají," říká

Druhý reprezentační kemp bude na přelomu července a srpna v Hradci Králové, kde Češi sehrají dva přípravné zápasy se Slovenskem. Pak je čeká týden v Brně a Kuřimi se dvěma duely proti Lotyšsku. Poté se přemístí do Zlína a na konci srpna do Turecka, kde se dvakrát utkají s tamní reprezentací.

Těsně před startem ME budou trénovat v Ostravě a v posledních dvou zápasech změří 29. a 30. srpna síly s Řeckem.

Širší výběr české volejbalové reprezentace - nahrávači: Pavel Bartoš, Luboš Bartůněk, Jakub Janouch, blokaři: Vojtěch Patočka, Josef Polák, Oliver Sedláček, Radek Mach, Adam Zajíček, smečaři: Adam Bartoš, Jan Galabov, Martin Licek, Petr Michálek, Lukáš Vašina, univerzální hráči: Michal Finger, Jan Hadrava, Patrik Indra, libera: Daniel Pfeffer, Milan Moník. Trenér: Jiří Novák, asistenti: Martin Kop, Fulvio Bertini.

Program základní skupiny B na ME v Ostravě

Pátek 3. září - 14.15: Itálie – Bělorusko, 17.15: Černá Hora – Bulharsko, 20.15: Česko – Slovinsko.

Sobota 4. září - 16.00: Černá Hora – Slovinsko, 19:00: Bělorusko – Česko.

Neděle 5. září - 16.00: Česko – Bulharsko, 19.00: Itálie – Černá Hora.

Pondělí 6. září - 15.45: Bulharsko – Itálie, 19.00: Slovinsko – Bělorusko.

Úterý 7. září - 16.00: Slovinsko – Bulharsko, 19.00: Černá Hora – Česko.

Středa 8. září - 15.45: Itálie – Slovinsko, 19.00: Bělorusko – Černá Hora.

Čtvrtek 9. září - 16.00: Bulharsko - Bělorusko, 19.00: Česko - Itálie.

Neděle 12. září: dva zápasy osmifinále.

Pondělí 13. září: dva zápasy osmifinále.

Středa 15. září: dva zápasy čtvrtfinále.