Proti Zubří to ještě nevyšlo, ale další favorit z Plzně už opouštěl Kopřivnici se svěšenými hlavami. Kopřivničtí házenkáři totiž potvrdili výtečný start do sezony i proti Západočechům, kterým po triumfu 28:26 připravili první porážku v aktuálním extraligovém ročníku.

Veřmiřovského soubor nedal favoritovi znovu zadarmo ani metr palubovky a od poloviny prvního poločasu si začal budovat mírný náskok. V 19. minutě vedli domácí, k radosti svých příznivců, už 11:8, ale Plzeň se rázem připomněla třemi góly v řadě a začínalo se na novo. 

Ilustrační foto.
Nový Jičín zažil politické K.O. ještě před volbami

Atraktivní duel však pokračoval, a když Kopřivničtí odpověděli naprosto stejně, šli do trháku 14:11. Do konce první třicetiminutovky si pak domácí tento náskok pohlídali a do kabin odcházeli za příznivého stavu 17:14.

„Pro diváky to bylo znovu velmi atraktivní utkání, za což jsem rád. Slíbili jsme, že kluci budou bojovat do posledního balónu a to se stalo. Byl to podobný zápas, jako minule proti Zubří, ale teď se štěstí přiklonilo na naši stranu,“ komentoval cenný skalp favorita trenér kopřivnických házenkářů Lubomír Veřmiřovský.

VYBUDUJÍ NEDOBYTNOU TVRZ?

Plzeňští však po pauze ukázali svoji kvalitu, protože ve 39. minutě už byl stav srovnaný 19:19. V dramatickém závěru bylo naposledy srovnáno deset minut, před koncem, kdy světelná tabule ukazovala skóre 23:23. Od té doby už byla ve vedení pouze Kopřivnice, kterou v závěrečných minutách několikrát podržel výbornými zákroky Kuba. 

Zámek v Kuníně a příprava na akci Růže pro paní hraběnku - snímek z 27. září 2017.
Kromě růží bude zámek patřit také policejní historii a současnosti

K důležité výhře pak domácí posunula proměněná sedmička Mynáře, a když v 59. minutě zvyšoval Jan Gřes už na 28:25, kopřivnická hala byla v euforii. Na domácí radosti už pak nic nezměnila ani závěrečná plzeňská korekce. 

V posledních sezonách jezdili favorité na horkou kopřivnickou palubovku pokaždé s obavami, ale ve většině případů si po bojích vždy odváželi oba body. Letošní ročník však naznačil, že by talentovaný kopřivnický kádr mohl konečně stopnout bodový odliv a udělat tak z domácí haly nedobytnou tvrz.

„Plzeň dokázala vždycky zareagovat na jakoukoliv naši změnu, takže jsem moc rád, že jsme takto vyspělý celek dokázali porazit. Z deseti utkání bychom třeba devětkrát prohráli, ale nyní to vyšlo a my máme obrovskou radost. Klukům musím moc poděkovat,“ vyjádřil se dále Veřmiřovský, jenž rovněž poodkryl svou filozofii při nasazování brankářů. 

„Víceméně jim nechávám volnost a nechávám to na nich. Dvojice či případně trojice si nesmí navzájem závidět ani minutu. Musí se podporovat, radit si a jejich výkon je pak hned o něčem jiném,“ prozradil dále někdejší vynikající házenkář.

Za zmínku ještě stojí fair-play gesto v podání kopřivnického Hardta, kterého si kouč Veřmiřovský cenní především po jeho obrannou hru, a jenž ve vyhroceném závěru přiznal vlastní teč.

HOKEJISTÉ STUDÉNKY zažili v Krnově vítězný vstup do sezony.
Studénka uspěla v Krnově, rezerva Nového Jičína narazila

KH KOPŘIVNICE – TALENT ROBSTAV-M.A.T. PLZEŇ 28:26 (17:14)

Rozhodčí: Kozler, Zych. Sedmičky: 5/3 – 4/2. Vyloučení: 4:6, ČK: J. Tonar (P). Diváci: 420.

KH Kopřivnice: Žingor, Kuba – Střelec 1, Rachač 2/1, Jan Gřes 3, Mička 2, Petřík 1,Unger 1,Hardt 3, Fulnek, Švébiš, Hanus 6, Mynář 3/2, Bukovský 6. Trenéři: L. Veřmiřovský a Ji. Gřes ml.

Nejvíce branek Plzně: M. Tonar 6, Ivancev 6/1, Poloz 4.

Zbylé výsledky 3. kola: Jičín - Dukla Praha 22:20, Zubří - Strakonice 28:24, Karviná – N. Veselí 26:33, Fr.-Místek – Brno 27:28. Předehráno: Lovosice – Hranice 28:22.

 

Ilustrační foto.
Zemědělství v Poodří láká na venkov

Další překážka? V sobotu dorazí nováček ze Strakonic

Kopřivnice – Po těsné porážce se Zubří přišel na řadu další kolos, který už ale kopřivničtí házenkáři dokázali odklidit z cesty. Do rodiště Emila Zátopka přijela v sobotu Plzeň, která od roku 2014 do roku 2016 kralovala tuzemské házené. Její tříleté kralování uťala v uplynulé sezoně až Dukla Praha, která Západočechům ve finále nepovolila čtvrtý titul v řadě.

Plzeň čeká už ve středu předehrávka 4. kola doma proti Karviné a následně pak i druhé kolo Poháru EHF se španělskou Helvetií Anaitasuna. „Kopřivnici gratuluji, protože byla asi o ty dvě branky lepší. Bohužel nám trošku nefungovala obrana, tak jako v minulých zápasech, ale největším problémem bylo naše proměňování jasných šancí. Musíme se dát nyní dohromady a co nejdříve to odčinit,“ prohlásil před dlouhou cestou domů kouč Plzně Michal Tonar starší.

Kopřivnice zakončí sérii tří domácích utkání v řadě sobotním duelem (18.00) proti Strakonicím. „Bude to obrovsky těžké, protože kluci můžou mít v hlavách, že když porazili Plzeň, tak proti nováčkovi to bude snadné. Ale my k tomu musíme přistoupit naprosto zodpovědně a udělat pořádný taktický rozbor. Věřím, že minimálně o jednu branku vyhrajeme, a že nás znovu podpoří fanoušci,“ nahlédl směrem k sobotě Veřmiřovský.