První půlhodina tréninku probíhala jako obvykle, ale čím dál častěji už se kopřivnické naděje ohlížely po svém hrdinovi. „Kluci byli natěšení a pořád se ptali, když už Patrik přijde. Myslím si, že večer předtím ani nemohli pořádně usnout,“ usmál se někdejší reprezentant Marián Kacíř, jenž má spolu se svými trenérskými kolegy na starosti hokejisty 1. a 2. třídy. 

Na druhou půlku tréninku už ale na led konečně dorazil i kopřivnický rodák, jenž v březnu oslaví 25. narozeniny.

„Jedna skupina pak jezdila na Patrika nájezdy a druhá hrála vedle proti sobě hokej. Takhle se to točilo tak, ať si každý užije nájezd na kopřivnického olympionika,“ uvedl dále třiačtyřicetiletý Kacíř, jenž je majitelem bronzové medaile z MS v roce 1998.

Zdeněk Hruška z Tísku si během 24 hodin střihl výstup a sestup nejvyššího vrcholu Beskyd celkem čtrnáctkrát! Ultramaratonec, který v příští roce oslaví 30. narozeniny, skončil na závodu Renault Lysá Hora 24 hodin v konkurenci tisícovky závodníků druhý. 
Obdivuhodné výkony: Hruška z Tísku zvládl 14 výstupů, Novotný s Bezděkem 13

Vítkovická opora se na tréninku se začínajícími hokejisty přestavila v rodném městě takto již podruhé.

„Patrik je výborný brankář a hlavně super kluk. Kdykoliv mu zavolám s tím, jestli by nepřišel udělat klukům radost na trénink, tak rád přijde. Po tréninku navíc přišel za klukama do kabiny a přišlo na řadu focení a podepisování. A to nejenom kartiček, ale Patrik se podepisoval i na ruce a jeden podpis byl dokonce i na čelo, takže bylo veselo,“ smál se Marián Kacíř, jenž svoji hráčkou kariérou končil v sezoně 2014/2015 v dresu druholigového Nového Jičína. 

Deník se zúčastní olympijských festivalů
Deník přemístí redakci do své zóny na Olympijském festivalu. Přijďte na kávu!