Házenkáři Kopřivnice hostili v úterý večer v rámci osmifinále Českého poháru, v regionálním derby, karvinský Baník. Obě mužstva nenastoupila do zápasu kompletní. Domácím chybělo trio Reček, Fulnek a zraněný Jiří Gřes, hostům pak nejvíce scházeli Marek Vančo a Hanisch.

Utkání bylo dlouho vyrovnané a poprvé vedl některý z týmů o více než jednu branku až v devatenácté minutě, kdy zvyšoval Jan Gřes na 13:10. Hostující tým trenéra Michaliska sice náskok třemi trefami srovnal, závěr první půle však nakonec patřil domácím, kteří první poločas vyhráli 19:17. „Přijeli jsme sem ve značně pozměněné sestavě. Domácím samozřejmě taky chyběli nějací hráči, hlavně střely Rečka, ale i přesto jsme nedokázali zabránit některým věcem. Chtěli jsme samozřejmě vyhrát a vyzkoušet i nové kluky, aby viděli, jaké to je, hrát proti extraligovému týmu. První poločas jsme dostali devatenáct branek, což je strašně moc," zlobil se trenér Baníku Marek Michalisko.

V polovině druhé půle však Kopřivnice náskok ztratila. Karviná se dostala do vedení 27:24, na což reagoval domácí kouč Vávra oddechovým časem. V poslední minutě, za stavu 30:31, přišel další timeout Kopřivnice. Domácí situaci zvládli a Hojníkem srovnali krok. Následný útok Karviná neproměnila, a tak mohl dvě vteřiny před koncem rozhodnout Bajgar, ale tváří v tvář ho vychytal Schams. Poté následovaly ihned sedmimetrové hody. V 7. sérii nejprve domácí Hojník neproměnil a Karvinou pak poslal do čtvrtfinále Chudoba.

„Chyběl nám Adam Reček, což je pro nás citelná ztráta, a dále zraněný Jiří Gřes a Patrik Fulnek, který v posledních zápasech zapadl do mančaftu velice dobře. Dokázali jsme odskočit o dvě, tři branky, ale bohužel naše disciplína v obraně i v útoku poněkud pokulhává. Od poháru jsme si hodně slibovali. Chtěli jsme Karvinou potrápit, popřípadě ji vyřadit, a naladit se tak na Zubří. Bohužel, ve druhém poločase jsme v pěti minutách opět vyrobili několik závažných chyb, které Karviná potrestala tím, co jí jde nejlépe rychlými protiútoky. Tohle nás porazilo. Po sedmičkách můžu říct, že postoupil šťastnější tým," hodnotil pohárový duel kopřivnický kouč Ivo Vávra.

Mezi nejlepších osm se tak dostala Karviná. „V druhém poločase jsme chtěli zkvalitnit obranu a chodit do rychlých útoků, což se nám částečně dařilo. Zachytal nám pak gólman, díky kterému jsme dotáhli zápas k sedmičkám. Ty byly pro diváky určitě zajímavé, ale to už je loterie. Tentokrát jsme měli více štěstí. V Kopřivnici se nám nikdy nehrálo dobře, to platí už od mládežnických let. Je tady specifické prostředí, takže jsme nečekali nic lehkého," řekl těsně po utkání karvinský trenér.

KH Kopřivnice - HCB OKD Karviná 35:36 po sedmimetrových hodech (19:17, 31:31)

Rozhodčí: Martin Kosa, Pavel Švidernoch. Diváci: 100.

Kopřivnice: Fabián, Žingor Mičola 4, Lipový, Střelec 5, Martinásek, Jan Gřes 8/2, Bukovský 1, Žižkovský, Hojník 7/2, Meca 2, Bajgar 2/1, Petřík 2, Schäfer 4. Trenér: Ivo Vávra.

Nejvíce branek Karviné: Chudoba 14/2, S. Mlotek 5/1, Sliwka 5/3, Vala 5. Trenér: Marek Michalisko.

Jak šly sedmičky?: 1. Sliwka X, Bajgar 0:1, 2. Mlotek 1:1, Střelec X, 3. Chudoba X, Jan Gřes 1:2, 4. Jan Užek 2:2, Mičola X, 5. T. Michalisko 3:2, Hojník 3:3, 6. Jan Gřes 4:3, Chudoba 4:4, 7. Hojník X, Chudoba 4:5.