Domácí si vytvořili okolo patnácté minuty drobný náskok, který se jim po zbytek prvního poločasu dařilo udržovat. Do kabin se nakonec odcházelo za stavu 15:12 pro domácí Sokol, o jehož poslední branku první půle se postaral Halíček.

Po změně stran se Kopřivničtí snažili otočit výsledek ve svůj prospěch, ale vedení Nového Veselí se jim nedařilo stáhnout. Velké problémy měla hostující obrana především s Bartůňkem a Burnazovičem, kteří kopřivnické konto zatížili dohromady jedenácti brankami. Nejblíže se Kopřivnice přiblížila šest minut před koncem, kdy se dotáhla na rozdíl dvou branek. Domácí ale žádné větší drama nepřipustili a závěr si pohlídali.

Kopřivnice míří do pohárové Evropy
Parádní zpráva, Kopřivnice se vrací do pohárové Evropy

„Domácím bych chtěl pogratulovat k vítězství. Byli bojovnější a více chtěli dva body,“ krčil na pozápasové tiskové konferenci trenér Kopřivnice Lubomír Veřmiřovský rameny. „Pokud se nebudeme rvát srdcem, tak nebudeme sbírat body, které potřebujeme.“ Kopřivnickému stratégovi se nezamlouvala obranná hra svého celku. „Na 33 inkasovaných branek se vyhrát nedá, s obranou nejsem spokojen a měli jsme tam hodně mezer. Jsme rádi, že přišli diváci v hojném počtu, před plnou halou se hraje úplně jinak,“ podotkl Veřmiřovský, jehož týmu v Novém Veselí pomáhali také kopřivničtí fanoušci.

Nové Veselí – Kopřivnice 33:30 (15:12)
Nejvíce branek: Burnazović 6/2, Bartůněk 5, J. Flajsar 4/2 – Grizelj 7/1, Čadra 5, Petřík 5/3. Rozhodčí: Letev, Králíček. Sedmimetrové hody: 6/4 – 6/4. Vyloučení: 3:4. Diváci: 360.