Přípravné období je minulostí. Od teď se pojede naostro! Prvoligoví basketbalisté Nového Jičína vstoupí do nového ročníku 2017/2018 už tento pátek, kdy je od 19.00 čeká utkání na palubovce UP Olomouc.

U týmu, kterému se v uplynulé sezoně podařilo z pozice nováčka udržet druhou nejvyšší soutěž v zemi, došlo v létě ke změně v realizačním týmu. Novým hlavním trenérem se stal pamětník novojičínských časů v nejvyšší soutěži David Hájek, jenž předtím působil v roli asistenta v Prostějově. Předchozí hlavní kouč Martin Zdražil se posunul do role asistenta.

Co se týče kádru, tak v něm už pravděpodobně nebude pokračovat zkušený pivot Rostislav Pelikán. „Rosťa nebude pokračovat z pracovních důvodů,“ prozradil nynější asistent prvoligových novojičínských basketbalistů Martin Zdražil. Jinak se však v Novém Jičíně posilovalo.

Ilustrační fotografie.
Město Nový Jičín přispěje domácnostem na čističky i topení

Jistý je návrat odchovance Lukáše Mika z Frenštátu pod Radhoštěm a v plánu jsou rovněž příchody dalšího odchovance Adama Cholevy z Olomouce a Jana Lecza z Havířova. „Jednáme už dlouho, ale stále tam jsou ještě nějaké přestupové problémy, takže uvidíme, jestli to do pátku stihneme,“ vysvětloval Hájkův asistent.

Novojičínští by se znovu měli spoléhat i na zkušeného Slováka Ondreje Šošku a také na talentovaného rozehrávače Zdeňka Jakubu, jenž v loňské sezoně na čas vypadl kvůli dlouhodobějšímu zranění. Jakubu bude stejně, jako v loňské sezoně, hostovat v nejvyšší soutěži, kde bude oblékat dres NH Ostrava. „Zdeněk tam v přípravě docela hraje a trenér s ním asi počítá. Ze stejného klubu bude naopak u nás hostovat Dan Klímek,“ připomněl Zdražil další novou tvář.

Novojičínští v přípravě dvakrát porazili druholigovou Karvinou a v úterý večer pak odehráli generálku proti taktéž druholigovému celku z Hladnova. „S přípravou jsme spokojení. Začali jsme trénovat ke konci srpna a to každý den mimo víkendy. Nikdo se nezranil, takže spokojenost,“ informoval dále Zdražil.

V Domě s pečovatelskou službou U Jičínky v Novém Jičíně hořelo. Požár se naštěstí obešel bez vážnějších následků na zdraví obyvatel domu.
V bytě seniora vypukl požár, škoda je vysoká

PROBLÉMY S KAPACITOU HALY

V desetičlenné prvoligové skupině Východ by se Nový Jičín rád vešel do první šestky, která zaručuje účast ve vyřazovacích bojích. „Už na konci loňské sezony jsme říkali, že chceme postoupit do play-off tak, abychom nehráli o sestup. Víme, že to bude těžké, ale když se dá tým do kupy, tak si myslím, že kvalitu bude určitě mít,“ má jasno novojičínský asistent. Hájkovi svěřenci by se pak rádi dobře prezentovali i v Českém poháru, kde jsou nasazeni až do 3. kola.

Tým bude rovněž spoléhat na to, že ho budou stejně jako v minulosti, tlačit dopředu věrní příznivci. A to, v co největším počtu. „Několik prvních utkání však bude problém v tom, že bude otevřena pouze tribuna B, protože na hale stále dochází k nějakým přestavbám,“ sdělil závěrem nepříjemnou informaci Zdražil.

Ilustrační foto
Bude mít Novojičínsko poslance?