Výborný týmový výkon korunovali právě střelci novojičínských branek a spolehlivý gólman Gebauer.

„Velmi kvalitně jsme odehráli obrannou fázi, a navázali jsme tak na poslední utkání. Bohužel na začátku třetí čtvrtiny jsme si nechali dát vyrovnávací branku na 2:2, ale potom jsme potrestali soupeřovy chyby a během krátké doby jsme se dostali do tříbrankového vedení, které už jsme nepustili.

Zápas sklidil kladné ohlasy a divákům se musel líbit," řekl ke třetímu zápasu svého týmu v sezoně předseda a obránce IHC Nový Jičín, Zbyněk Kubičík.

Odpoledne se pak novojičínští in-line hokejisté přesunuli do Šternberka, kde po vyrovnané první čtvrtině došli k vítězství 7:4. „Soupeř hrál na dvě lajny a na začátku šel do vedení, ale potom rozhodlo, že jsme měli širší kádr. Soupeř nám fyzicky nestačil, sice hodně držel puk, ale do šancí se příliš nedostával. Herně jsme byli lepším týmem," vyjádřil se ke čtvrtému vítězství v sezoně Kubičík.

V pátek 9. května se Novojičínští opět představí na svém zimním stadinou. V 19 hodin přivítají sousední Frýdek-Místek a o den později, od 14 hodin, je na programu utkání o průběžné první místo proti celku IHC Karviná.

Kopřivnický celek se dočkal prvního bodu, když v Boskovicích nejprve padl 3:4 po samostatných nájezdech a ve Šternberku domácím nestačil po výsledku 2:6.

3. kolo: HC Boskovice - IHC Nový Jičín 2:5 (0:0, 0:2, 2:3, 0:0)
Branky NJ: Uhlár 3, Ostřížek 2.

HC Boskovice - IHC Kopřivnice 4:3 SN

4. kolo: HC TJ Šternberk - IHC Nový Jičín 4:7 (2:2, 0:2, 0:2, 2:1)
Branky NJ: Uhlár 2, Ostřížek 2, Zahradníček, Bartko, Zedník.
IHC Nový Jičín: K. Gebauer Bartko, Kubičík, Ostřížek, Zedník F. Chvostek, Hruška, Uhlár, Ohera Zahradníček, M. Chvostek, Brynecký.

HC TJ Šternberk - IHC Kopřivnice 6:2