Na mistrovství České republiky juniorů, které hostily Hranice na Moravě, vyslal závišický oddíl juda dvě naděje. Radek Rýpar načal boje ve váze do 60 kilogramů proti svému tréninkovému sparing partnerovi, kterým je Daniel Šimek z ostravského Baníku.

„Vzájemná znalost obou soupeřů se projevila už v základním čase, kdy nikdo nebodoval a muselo rozhodnout golden skóre. Tady po nekonečně dlouhých minutách prokázal větší trpělivost Radek a strhl vítězství na svou stranu,“ vzpomínal trenér závišických judistů Libor Kahánek.

Stejná situace se opakovala i proti Vopatovi z Chomutova a Rýpar tak rázem postoupil do semifinále, ve kterém se mu postavil do cesty Mravec z Brna. Vyrovnaný souboj nakonec ukončil závišický junior svou oblíbenou technikou uči mata a mohl se připravovat na boj o zlato, kde ho čekal domácí favorit David Šatánek, jehož celá hranická hala hnala za titulem.

Ten však chtěl získat i Kahánkův svěřenec a v základním čase byl stav nerozhodný. V nastavení mohla rozhodnout každá chybička a Rýpar svým excelentním výkonem přiváděl domácí diváky k infarktovým stavům. 

Zámek v Kuníně. Ilustrační foto.
U zámku se strhne pořádná mela

„Nakonec ale zúročil více zkušeností Šatánek a po dlouhém prodloužení zvítězil. Sympatický a nebojácný výkon Radka byl ale po zásluze odměněn nejenom skvělou stříbrnou medailí a titulem vicemistra, ale i obdivným potleskem od domácích diváků,“ připomněl Kahánek dramatické finále.

Ve vyšší váhové kategorii do 66 kg si odbyl debut se staršími juniory dorostenec Filip Hanzelka, jenž se chtěl vyrovnat svému parťákovi Rýparovi a na svůj věk se mu to poměrně dařilo, když na úvod zdolal těžkého soupeře, kterým byl olomoucký Vosáhlo. Poté přišla porážka s finalistou Kopeckým z Mladé Boleslavi, ale v opravách pak Hanzelka porazil Hráčka z Plzně a skončil na slušném 7. místě. 

Ilustrační foto.
Potrubí ve Fulneku půjde do země bez kopání