Původně měla Kopřivnice hrát s Královým Polem, až v týdnu byl ale zápas odložen a narychlo domluveno utkání s Maloměřicemi. „Určitě není komfortní, když se připravujete na jednoho soupeře a pak se dozvíte, že hrajete s jiným, nicméně se na to nemůžeme vymlouvat. Pro Maloměřice to bylo stejné, navíc ještě musely přijet,“ vyjádřil se k peripetiím způsobeným Covidem trenér Kopřivnice Lubomír Veřmiřovský.

Martin Štverka povede Nový Jičín
Nový Jičín bude zachraňovat Štverka. Nebylo nad čím váhat, přiznává.

Jeho svěřenci od začátku zápasu s Maloměřicemi vedli, na konci první půle byl jejich nákok až pětibrankový. Do kabin se odcházelo za stavu 28:23. „Dali jsme si dva úkoly. Chtěli jsme vyhrát a nedostat více než 25 branek,“ prozradil kopřivnický kouč. A oba vytyčené cíle mu jeho ovečky splnily. Po přestávce Kopřivnice svého soupeře nepustile blíže než na tři branky a nakonec vyhrála 28:23. „Čekal jsem ale, že se kluci psychicky a střelecky zvednou. V obraně jsme byli celkem dobří, v útoku nám ale chybí lehkost, kterou jsme měli. Dávali jsme všechny zápasy přes třicet branek, teď jen osmadvacet, na kluky trochu padla deka. Musíme dále pracovat, věřím, že se zvedneme,“ řekl Lubomír Veřmiřovský.

KH ISMM Kopřivnice – SHC Maloměřice – Brno 28:23 (14:10)
Nejvíce branek: Donoso 7/6, Hanus 5, Fulnek 4 – Hlípala 9, Koubek 6, Kučera 4/2. Rozhodčí: Barták, Hladký. Sedmimetrové hody: 6/6 – 2/2. Vyloučení: 6:7.
KH ISMM Kopřivnice: Admella Izard, Chalupa, Žingor – Pérez, Hardt, Jan Gřes, Střelec, Donoso, Fulnek, Petřík, Doležel, Jonák, Hanus, Bukovský, Brito Benítez. Trenér: Lubomír Veřmiřovský.