Beskydské divadlo v Novém Jičíně patřilo před nedávnem sportovcům. Vyhlašovatelé, jimiž jsou město Nový Jičín, Česká unie sportu a Novojičínský deník, s podporou partnerů, totiž předali ceny nejúspěšnějším sportovcům města Nový Jičín a okresu Nový Jičín za rok 2017.

Tradiční anketa se letos konala již podvacáté a cenu pro absolutního vítěze si odnesla talentovaná krasobruslařka z FSC Kopřivnice Klára Štěpánová, jež tak obhájila titul z loňského roku.

Čtenářskou anketu pak ovládla kuželkářka z TJ Sokol Sedlnice Klára Tobolová, jež zvítězila s dostatečným náskokem před druhým ploutvařem novojičínské Laguny Jakubem Klimparem. 

Hromadná nehoda na dálnici D1 v úseku mezi Butovicemi a Hladkými Životicemi na Novojičínsku.
Hromadná nehoda zkomplikovala v pondělí ráno dopravu na dálnici

„Hlasy mi posílala rodina, kamarádi a spolužáci ze školy, za což jsem ráda,“ řekla po slavnostním vyhlášení letošní vítězka Klára Tobolová, kterou přivedli ke kuželkám rodiče. „Kuželky hraju odmala a vlastně jsem se na kuželně narodila. Na soutěže jsem začala jezdit asi od devíti nebo desíti let,“ vzpomínala studentka Střední umělecké školy v Ostravě.

A na které momenty z loňského roku nejvíce vzpomíná? „Hlavně na to, že jsem dostala nabídku z Valašského Meziříčí, kde hostuju v první lize žen, a kde jezdíme po celé republice,“ prozradila rodačka ze Sedlnice, jež ještě v loňském roce skončila v kategorii jednotlivců šestá na mistrovství ČR dorostenek. 

Prvoligové souboje se staršími protihráčkami si kuželkářka ze Sedlnice pochvaluje. „Je to úplně o něčem jiném. Daleko více se tam fandí a bývá i daleko větší motivace a podpora od zbytku týmu,“ uvedla dále Tobolová, jež by se ráda probojovala i na světový šampionát.

Hodinu před polednem se sešly děti z Frenštátu pod Radhoštěm u řeky Lomná, do níž společně s dospělým doprovodem vhodily Mařenu - symbol zimy.
Mařena letěla do potoka, děti čekají jaro

„Jednotlivci hrají letos v Rumunsku a příští rok je mistrovství světa družstev u nás v Rokycanech. Šance tam je a chtěla bych se tam probojovat,“ přiznala úspěšná odchovankyně oddílu kuželek v Sedlnici. „Trénovat mě začal jeden kuželkář u nás v Sedlnici, ale teď už mě trénuje trenér ve Valašském Meziříčí a občas i rodiče,“ sdělila letošní vítězka čtenářské ankety.

A jak to má mladá kuželkářka s bowlingem? „Když máme nějakou společnou akci, tak si ho zahraju, ale to je tak jednou, dvakrát za rok,“ uzavřela Klára Tobolová. 

Ani zhruba čtyřstupňový mráz neodradil vodáky od otevření řeky Odry a jejího sjezdu ze Spálova.
Vodáci o víkendu vyrazili v mrazu na řeku Odru