Dobrou zprávou je změna systému pro klub z Kopřivnice, pro který to znamená odvrácení sestupu z předposledního místa. Naopak poslední místo Litovle zaujmou v extralize s největší pravděpodobností Strakonice.

Ty už podaly přihlášku do nejvyšší soutěže a jejich účast bude záviset pouze na schválení provizorního řešení spojení šaten s házenkářskou halou. Účast Strakonic je dalším velmi pozitivním poselstvím pro Kopřivnici.

Pokud by se Straky nepřihlásily, zanikla by možnost hrát extraligu také pro tým z města na Novojičínsku. S modelem, v němž by hrálo jen 11 mužstev se nepočítalo. Stejně jako se zařazením dalších mužstev v pomyslném žebříčku umístěných za Strakonicemi. Tedy s Litovlí a Velkou Bystřicí.

Inline hokejisté Nového Jičína vstupují do čtvrtfinálové série.
Extraligové inline hokejisty čeká ve čtvrtfinále pražský Roller Storm

„Momentálně to vypadá, že extraliga opravdu zůstane ve dvanácti. Je to pro nás obrovský rozdíl hrát první ligu či extraligu, takže jsme moc rádi. Hlavně proto, že s většinou hráčů jsme měli smlouvy jen na extraligu," připomněl manažer KH Kopřivnice Miroslav Bartoň, jehož nyní čeká intenzivní práce se sestavením kádru na blížící se extraligový ročník.

„Nemohli jsme se do toho pustit dříve, protože jsme nevěděli, ve které soutěži budeme působit. Také musíme vyřešit trenérský post, kde skončil stávající trenér Vávra. Jasněji bychom měli mít zkraje příštího týdne," informoval dále Bartoň.

Přednost Strakonic při nezužování extraligy však vidí Litovel jako problematickou. „Přednost nároku Strakonic před Tatranem Litovel a dokonce i před KH Kopřivnice, ačkoliv Strakonice prohráli baráž o Extraligu, zatím nebyla ze strany ČSH podrobněji vysvětlena a podložena konkrétními články soutěžního řádu," píše se na webu Litovle.

Pro tři následující sezony tak platí, že se bude hrát 22 kol základní části a potom play-off (8 celků) a play-out (4 celky) stejným způsobem jako letos. Poslední celek je vždy přímo sestupujícím do 1. ligy, vítěz 1. ligy získává právo přímého postupu.

Mňága a Žďorp
Města i obce oslaví svůj den. Zazpívají Mňága a Žďorp, Janek Ledecký i Nebe