Kopřivničtí vstoupili do zápasu aktivněji, za což byli odměněni vedoucí brankou Soukala. Uběhlo však pouhých patnáct vteřin a Svitavy srovnaly krok. Na konci třetiny bylo pro domácí ještě hůře, když dalekonosná rána hostů skončila až v síti. Ve druhé třetině měl vyrovnání na svědomí Baďura, ale hosté si znovu připravili rychlou odpověď. „Naše hra v prostřední části už nebyla tak bezchybná a soupeř chodil do nebezpečných brejků. V závěru měl ještě možnost přesilové hry, ale naštěstí jsme se ubránili," připomněl jedinou přesilovku v zápase domácí trenér Marek Jehlár.

Zkraje třetí třetiny pak přidali hosté čtvrtý zásah a šli tak do dvoubrankového vedení. Kopřivnice stupňovala svůj tlak a opět se ji podařilo dostat se na dostřel. První útok Vikingů vyšachoval obranu Svitav a na konci celé kombinace byla bomba Sládkovského, která znamenala snížení na 3:4. Poté přišla na řadu pátá branka hostů, kdy se König dostal k vysokému balónku a s velkým nápřahem poslal míček pod horní tyčku. Gól doprovázely protesty Kopřivnických, ale rozhodčí branku uznali.

Čtyři minuty před koncem odvolala Kopřivnice brankáře a pustila se do závěrečného náporu. Svitavy se v těchto chvílích zmohly pouze na odpalování míčků a domácí se dočkali snížení. Opatřil stál na konci povedené akce a čtvrtým gólem Kopřivnici vykřesal jiskřičku naděje. Domácí florbalisté pokračovali v náporu, ale ani přes šance v úplném závěru se vyrovnání nedočkali. „Pro nás to byl v letošní sezoně další ze zápasů, který jsme prohráli o jedinou branku. Klukům ale nemám moc co vytknout. V zápase jsme byli rozhodně lepším týmem, ale nedokázali jsme to brankově vyjádřit," vyjádřil se domácí lodivod Marek Jehlár.

V sobotu 1. února (15.00) kopřivnický celek cestuje na půdu posledního Paskova.

FBC VIKINGS KOPŘIVNICE - FBK SVITAVY 4:5 (1:2, 1:1, 2:2)

Branky Vikingů: 7. Soukal (Lichnovský), 26. Baďura (Kresta), 49. Sladkovský (Kresta), 59. Opatřil (Rebroš). Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváci: 100.

Kopřivnice: Pinďák – Řeha, Podlezl, Sladkovský, Baďura, Nehera, Kresta, Longauer, Kubátko, Rebroš, Lichnovský, Vávra, Opatřil, Soukal, Klemens, Z. Matúš, J. Matúš. Šimíček. Trenér: Marek Jehlár.