Extraligoví házenkáři Kopřivnice měli celé utkání pod kontrolou a téměř pět stovek diváků potěšili vítězstvím 30:21.

Důležitou postavou Kopřivnice byl znovu i mladík Marek Bukovský, jenž je momentálně po Janu Hanusovi, jenž má na svém kontě 23 gólů, druhým nejlepším střelcem výběru Lubomíra Veřmiřovského. 

Kopřivnické čeká už v neděli dopoledne (10.30) regionální derby na palubovce karvinského Baníku.

„Karviná změnila kádr a určitě tam nepojedeme v roli favorita, ale budeme chtít překvapit,“ má jasno Bukovský, jenž 8. listopadu oslaví 22. narozeniny, a který studuje na Ostravské univerzitě matematiku a zeměpis.

4. kolo extraligy: KH Kopřivnice – HBC Strakonice 1921 30:21
Házenkáři Kopřivnice vedou extraligu!

Kopřivnice je na čele extraligové tabulky. Jak se vám to poslouchá?

Je to super, ale pořád je to jenom po čtvrtém kole. Podíváme se pak po konci základní části a věřím, že to bude se šťastným koncem pro nás, a že třeba play-off konečně urveme.

MAREK BUKOVSKÝDatum narození: 8. listopadu 1995
Výška: 189 cm
Váha: 82 kg
Post: spojka
Číslo dresu: 98
Bilance v aktuální sezoně: 4 zápasy – 19 branek

Proti Strakonicím vám vyšly nástupy do obou poločasů. Bylo to klíčové?

Chtěli jsme se soustředit hlavně na to, ať nám neuteče začátek utkání, takže můžeme být spokojení. Věděli jsme, že Strakonice zatím potrápily všechny soupeře, protože jim vycházely hlavně první poločasy, takže jsme chtěli udělat co nejlepší výsledek už po prvním poločase. Zkraje druhého poločasu jsme pak navíc ještě odskočili a věřili jsme, že už to zvládneme. Pořád jsme ale nemohli polevit ani na minutu, protože Strakonice kousaly celý zápas. Myslím si, že kdybychom polevili, tak by se dostaly zpátky na koně a bylo by to ještě složité.

Po výborných výkonech proti favorizovaným celkům Zubří a Plzně jste najednou byli v roli favorita…

Šli jsme do toho s tím, že i v minulých sezonách nám domácí zápasy proti favoritům celkem vycházely, ale jakmile jsme měli potvrdit roli favorita my, tak se nám to většinou nevedlo. Takže jsme rádi za to, jak jsme to zvládli.

Po čtyřech kolech máte na svém kontě už šest bodů. Co na to říkáte?

Kdyby nám tohle někdo řekl před sezonou, tak bychom to brali všemi deseti, ale věřím, že každého ještě mrzí ztracený bod proti Zubří.

Jak do týmu zapadli noví hráči?

Vesměs už jsme se znali, protože třeba Filip Hardt přišel už snad potřetí, takže toho známe velice dobře (usměje se). Ti úplně noví, jako Franta Kuba nebo Švéba (Ondřej Švébiš) zapadli taky skvěle. Všechno funguje super a v šatně máme dobrou partu.

Jak si zvykáte na herní projev, který vám ordinuje nový trenér Veřmiřovský?

V přípravě jsme nové signály zkoušeli pořád dokola, ale pořád to ještě není ono a stále máme na čem pracovat. V každém sportu většinou dodá změna trenéra nějaký nový impuls, takže snad nám to tak půjde dál.

Hokejisté kopřivnické Tatry (na snímku v modrém obránce Merenda) hostí už ve středu Šumperk, který zatím hraje všechna svá utkání mimo vlastní stadion, který prochází rekonstrukcí. 
Kopřivničtí hokejisté schytali nářez od Poruby