Starší dorost: FK Mohelnice – FK Nový Jičín 2:0 (0:0)

První poločas nabídl minimum šancí, a do šaten tak odcházely oba celky s bezbrankovou remízou. V 70. minutě utkání vstřelili domácí rozdílovou branku. Po novojičínské ztrátě na útočné polovině se do brejku dostal nejlepší domácí střelec Ryba, který překonal Tichánka a otevřel skóre vyrovnaného utkání. Za deset minut se Mohelničtí radovali podruhé, když využili novojičínského nedorozumění mezi brankářem a obránci. „Vycházeli jsme ze zabezpečené obrany, postupem času jsme měli více ze hry a byli jsme aktivnější, ale hra byla jen mezi šestnáctkami. Byla to hra s minimem šancí. Ve druhém poločase jsme domácí přehrávali, vytvořili jsme si pár šancí, ale těžko jsme se prosazovali. Byli jsme více na míči, ale vázla nám přesnější kombinace, finální přihrávka a důraz v koncovce. Zápas rozhodly individuální chyby. Mohelnice nás nepřehrála, ale stále nám chybí střelec, který by se prosadil. Šance, které si vypracujeme, ztrácíme špatnou finální přihrávkou," hledal příčiny osmé porážky v sezoně trenér starších dorostenců FK Nový Jičín, Radomír Kalich.

V dalším kole hostí Nový Jičín v sobotu na domácím hřišti rezervu Hranic. Starší dorostenci začínají v 10.15, mladší pak ve 12.30.

Nový Jičín: Tichánek – Petřek, Matoušek, Navrátil, Zmatek – Swiač (81. Svobodník), Rudel, Hrubý, Tripský – Pham (75. Bouda), Urbanovský (85. Toška). Trenér: Radomír Kalich.

Mladší dorost: FK Mohelnice – FK Nový Jičín 2:5 (1:2)

Úvodní minuty se novojičínským mladším dorostencům příliš nevydařily. Po chybě Indráka šli domácí fotbalisté do jednobrankového vedení. „Přijeli jsme si pro tři body, ale od první minuty to bylo trochu jinak. Sice jsme měli míč pořád na našich kopačkách, ale bylo to pomalé a spíše jsme se na hřišti loudali, než běhali. To se nám taky vymstilo. Potom jsme se trochu probrali," vracel se k úvodu zápasu trenér novojičínských mladíků Jaromír Kvita. Bartoň sice ještě velkou příležitost neproměnil, ale důsledný Ondřej Horák byl při dorážce úspěšný, a začínalo se znovu od začátku.

Poté Novojičínští předvedli ukázkovou kombinaci zakončenou druhým gólem. Zmatek vyvezl míč, narazil si se Swiačem a přesnou přihrávkou vyzval ke skórování Patrika Horáka, jenž se nemýlil. „Jinak byl první poločas z naší strany špatný. Nedali jsme ještě asi tři nebo čtyři šance a rozhodčí neodpískal evidentní penaltu na Patrika Horáka. Ale to náš výkon neomlouvá," sdělil dále trenér novojičínských mladších dorostenců.

Po pár minutách druhé půle přidal Nový Jičín třetí branku. Do malého vápna si naběhl Matouš, který do druhého poločasu nahradil Staňka, a hosté vedli o dvě branky. Velký podíl na třetí brance měl však také Patrik Horák, jenž si vychutnal celou pravou stranu domácích. Mohelnice, které patří předposlední příčka, poté znovu využila novojičínského zaváhání a snížila na 2:3. Nový Jičín však za pár minut udeřil počtvrté. Po centru si na míč zkušeně počkal znovu Matouš a přesnou střelou na vzdálenější tyč navýšil vedení Kvitova celku na 4:2. Dvě branky střídajícího Matouše tak výraznou měrou pomohly k dalším třem novojičínským bodům.

Definitivní tečku udělal za výsledkem Bartoň, jehož našel Bouda. „Druhý poločas byl už více uvolněný. Indrák si v Mohelnici vybral svůj nejhorší zápas, jaký pod mým vedením hrál, ale i tak jsme zápas zvládli. Po čtvrté brance jsme měli ještě několik šancí, ale nebyli jsme schopni přidat více branek. Zápas byl opravdu těžký a kluci viděli, že není možné podcenit žádného soupeře. V sobotu hrajeme doma další derby s Hranicemi, které chceme opět vyhrát, protože na první místo nám chybí už jen bod," řekl odhodlaně trenér novojičínských mladších dorostenců.

Branky Nového Jičína: Matouš 2, O. Horák, P. Horák, Bartoň.

Nový Jičín: Hatlapatka – Rulíšek (35. Kuman), Indrák, Maňák, Zmatek (47. Hanzelka) – Bartoň, Pokorný, Staněk (41. Matouš), O. Horák – Swiač (47. Bouda), P. Horák. Trenér: Jaromír Kvita.