Bílovec doma hostil Brno-Juliánov a soupeři nedal žádnou šanci. „Museli jsme řešit velkou marodku. Začali jsme jednat s TJ Ostrava a TJ Šternberk o výpomoci, protože k nim odchází hrát naše mladé odchovankyně. Podařilo se a z Ostravy přišly na hostování Hanka Kukučová a Markéta Čuboňová a ze Šternberka pak Verča Grofková. Měl jsem obavy o sehranost, ale holky si sedly. Obě utkání jsme odehráli s dodržením taktiky kvalitního servisu. Musím pochválit celý mančaft. Vyzdvihnout musím fantastický výkon libera Ondrušové, která v poli ukázala zákroky až extraligové úrovně," řekl spokojený trenér Bílovce Vítězslav Pjentak.

Bílovec - Brno-Juliánov 3:0 (20, 21, 17), a 3:0 (23, 19, 14).

Bílovec: B. Kaletová, M. Kaletová, Fusíková, Ondrušová, Seidlerová, Čubońová, Kukučová, Grofková, Zelená, Polášková. Trenér: Pjentak.

Velmi speciální duel má za sebou trenér Nového Jičína Roman Jakubík, jenž se svým novým týmem zajížděl k jednomu z největších favoritů soutěže, do Palkovic, kde 11 let trénoval. „Poslední dvě sezony uhrály Palkovice první a druhé místo a letos se netají tím, že chtějí postoupit. Před sezonou jsem šel k nové výzvě do Nového Jičína. Díky tomu mělo utkání opravdu zvláštní náboj a přitáhlo značnou diváckou kulisu," informoval kouč novojičínských volejbalistek. „Chtěli jsme favorita zaskočit, a to se nám povedlo. Díky velké bojovnosti a nádhernému kolektivnímu výkonu jsme zaslouženě vyhráli. Do druhého utkání jsme vstoupili bohužel nepřipraveni. Naštěstí jsme se z toho rychle oklepali a druhý zápas jsme vyhráli stejným rozdílem. Musím všechny holky vyzvednout. To, co předvedly, byla opravdu kvalitní hra a jsem na jejich výkon moc pyšný. Všechny bychom rádi pozvali na zítřejší derby," zdůraznil Roman Jakubík.

Palkovice - Nový Jičín 1:3 (-19, -20, 22, -20) a 1:3 (24, -18, -16, -22).

NJ: Uhrová, Bartončíková, Pacherová, Šímová, Pavelková, Karásková, Jurasová, Kohoutová, Václavíková, Bujnošková, Marková , Czyzová. Trenér: Jakubík.

Ve výborných výkonech nadále pokračují prvoligové juniorky Bílovce. V posledních utkáních vyhrály na půdě Šlapanic dvakrát 3:0 a na svém kontě mají již osm výher v řadě. „Utkání začalo pro naše holky už v prvním setu vedením a následující dva sety tomu nebylo jinak. Holky nepustily soupeře do hry a pod tlakem je držely tvrdým a nekompromisním servisem," sdělila trenérka Bílovce Markéta Kudělová. Bílovci patří průběžná druhá příčka, Nový Jičín je v šestičlenné tabulce pátý.