V roce 2013 načne novojičínský tým již svou šestou sezonu, a to se stejným názvem jako v předchozích dvou letech – Team Forman Cinelli. Tým bude reprezentovat osm závodníků ze severomoravského kraje. Jsou jimi zkušený Petr Hudeček, jenž je také kapitánem, dále jsou zde závodníci, kteří by se měli největší mírou podílet na dobrých výsledcích – Matěj Brož, Adam Kožušník a Ondřej Míček. Jim by měli pomáhat Jiří Toman, Miroslav Marek a Ondřej Fierla. Nováčkem v týmu je loni ještě junior Antonín Lant, kterého čeká těžká škola první sezony v kategorii mužů. „Kompletní tým již na začátku prosince absolvoval společné soustředění v Novém Jičíně.

Další soustředění čeká na závodníky na přelomu ledna a února v oblíbených Jeseníkách, kde bude na pořadu běžecké lyžování, a pak už začátkem března klasické cyklistické soustředění v chorvatské Poreči," sdělil plán nejbližší přípravy sportovní manažer týmu Ondřej Bezunk.

V roce 2012 se závodníci dokázali prosadit na prestižních mezinárodních závodech v Rumunsku, Maďarsku, Polsku a na Slovensku. Stejně jako v předešlých letech i v šesté sezoně je plánováno rozšíření týmu o mladé závodníky. „Díky podrobnému přehledu mezi závodníky z kategorií kadetů a juniorů chceme každý rok dát šanci jednomu až dvěma nadějným závodníkům a umožnit jim jejich další sportovní růst. Pro rok 2013 je našim cílem rozšíření závodního kalendáře především o mezinárodní závody například v Itálii," pokračoval sportovní manažer novojičínského týmu.

Závodní kalendář bude stejně jako v loňském roce obsahovat většinu závodů Českého poháru v silniční cyklistice a ostatní velké závody, které se v Čechách a na Moravě pojedou. Tým by měl ale také závodit na Slovensku, v Maďarsku, Rumunsku a Polsku. „V jednání jsou prozatím starty na závodech v dalších evropských zemích. Doplňkem a také dobrým tréninkem k těmhle mezinárodním závodům budou závody Slezského poháru," doplnil Ondřej Bezunk. Team Forman Cinelli by v následující sezoně rád uspěl v Českém poháru v silniční cyklistice. „Uspět v Českém poháru patří mezi hlavní cíle týmu. Také se chceme zviditelnit dílčím úspěchem v zahraničí. V krajských závodech je jakékoliv jiné umístění než vítězství zklamáním," představil závěrem plány týmu pro příští rok sportovní manažer Ondřej Bezunk. (dtb)