Přes šedesát běžců se vydalo na trať hlavního závodu, který vedl po silnici v místním lese. Již od počátku se mezi závodníky sváděly tuhé souboje. Po několika metrech se prodral do čela Jan Reček (Vlčovice). Po obrátce jej vystřídal Rostislav Petráš (Novojický Kotouč).

Na devátém kilometru šel opět do čela Jan a stupňovaným tempem zvítězil v čase 36:35 min.

„Jsem tady poprvé. Rád objevuji nové běžecké tratě. Nemám v oblibě masové běhy, proto jsem se rozhodl pro účast v tomto závodě, což nelituji," řekl pořadatelům vítěz letošního ročníku Jan Reček z Vlčovic. Druhý byl Ondřej Dobiáš z Kopřivnice. Obdivuhodný výkon podal Rostislav Petráš, který byl celkově třetí a který ,,přeskočil" dvě běžecké kategorie. V kategorii žen se prosadila Andrea Krstevová z Vítkovic s časem 42:32 min.

„Organizační příprava na tento závod nám trvá přibližně tři měsíce. Přes nevlídné počasí byla docela solidní účast, celkem 62 závodníků. Bohužel vzhledem k nabité termínové listině, došlo k termínové kolizi, když se běžel ještě Slezanský kros – závody dětí a mládeže v Frýdku-Místku a Ludgeřovická patnáctka," informoval jeden z hlavních organizátorů závodu a předseda AK Emila Zátopka Kopřivnice Jiří Harašta. Nejdále to měl do Mořkova Jiří Daněk z Uherského Hradiště. Nejmladším účastníkem byl Ondřej Dobiáš z Kopřivnice (ročník 1997) a nejstarším běžcem byl Petr Navara (1945) ze Štramberka, který závodí za AK Emila Zátopka Kopřivnice.

Letos se na závodě neobjevili vítězové z předcházejících ročníků a tak dostali šanci prosadit se noví závodníci. „Překvapení bylo víc. Celkově druhé místo juniora Ondřeje Dobiáše, třetí místo v celkovém pořadí veterána Rosti Petráše nebo účast Adély Esentiérové v kondičním běhu," zamýšlel se Harašta.

Obec Mořkov je spojená s běžcem kopřivnického klubu a zdejším rodákem Sašou Neuwirthem.

„Saša je bývalým reprezentantem ČR v maratonu. Svůj patriotizmus dal letos náležitě znát. Do Mořkova přijel s rodinou, která se aktivně zapojila do sportovních aktivit. Jeho manželka Julie a syn Denis absolvovali kondiční běh. Navíc Denis jej suverénně vyhrál. Podobně si počínal Saša, když s výrazným náskokem dominoval v kategorii veteránů," uvedl dále předseda kopřivnického atletického klubu. „Děkuji všem zúčastněným závodníkům za jejich odvahu poprat se se zákeřností tratě v náročném terénu. Veliké poděkování patří i celému organizačnímu týmu z našeho klubu, hlavnímu sponzorovi akce panu Machačovi, KČT, místní ZŠ a Obci Mořkov," řekl závěrem Harašta.

Nejbližší závody 22.ročníku Lašské běžecké ligy:

8. duben – Běh na Červený kámen (Kopřivnice),

29. duben - Běh na rozhlednu Bílá hora (Kopřivnice),

23. květen - jubilejní 35. ročník Štramberské desítky (vloni se ho zúčastnilo 315 závodníků, z toho 128 dospělých).