Jokerit měl před utkáním na svém kontě o bod více než futsalisté „fůčka" a hned z první akce mohl jít do vedení, bývalý futsalový reprezentant Buček však mířil pouze do brankové konstrukce. Před slušnou diváckou kulisou se nakonec jako první radovali hráči Jokeritu, když se ve 12. minutě, po rohu Březiny, prosadil střelou k tyči Bartoš. Netrvalo ale dlouho, a začínalo se znovu od začátku, když za zády Medka skončil střelecký pokus Galii. Do konce první dvacetiminutovky pak měly šance na rozdílovou trefu oba celky, ale ani jeden z brankářů už neinkasoval. V brance FU chyběla tradiční brankářská jednička Michal Mazoch, jehož místo zastoupil Zdeněk Kocián, a hosté neměli k dispozici ani Milana Štěpána.

Druhá půle začala tečí Chromečky těsně nad a následně těsně minul Kociánovu klec Střelec. Podobně si poté vedl také Březina, a tak o sobě dali rázně vědět hráči „fůčka", když Bednář orazítkoval tyč Medkovy branky. Derby s šancemi na obou stranách vidělo poté radost Jokeritu, když Bortel mířil přesně k pravé tyči. „Fůčko" pak po oddechovém čase sáhlo k power-play a ve 39. minutě se radovalo z vyrovnání, když se ujala tečovaná rána Bednáře. V poslední minutě mohlo ještě FU stav i otočit, ale Závodný, po chybě v rozehrávce, trefil jen levou tyč Medkovy branky, a domácím se tak pořádně ulevilo.

Kopřivnický Jokerit tak udržel první místo a s jedenácti body je jediným celkem soutěže, který doposud neprohrál. „Fůčko", jež se momentálně pyšní nejlepší ofenzivou v soutěži, ztrácí na svého rivala pouhý bod. O víkendu zasáhli do bojů ještě novojičínští Top Dogs, kteří neuspěli na brušperské palubovce Krmelína, kde prohráli 3:5.

FC Jokerit - FU Kopřivnice 2:2 (1:1)

Branky: 12. Bartoš, 33. Bortel 13. Galia, 38. Bednář. ŽK: Okřesík (FU). Rozhodčí: Ovšák, Šulák. Delegát: Pelikán. Diváci: 180.

FC Jokerit Kopřivnice: Medek Buček, Jiříček, Březina, Bortel, Bortel Kružliak, Střelec, Bartoš, Chromečka.

FU Kopřivnice: Kocián Burýšek, Bednář, Závodný, Bartoň, Juřena, Okřesík, Petráš, Galia.

Zbylé výsledky 5. kola:

Krmelín - Nový Jičín 5:3 (2:1)

B: Mácha 2, Havránek, Provazník, Ručka Šimek, Sláma, Kiss Farkas. ŽK: Havránek Sláma, Šimek. Rozhodčí: Beran, Havlík. Delegát: Vozárik.

Opava - Hukvaldy 4:9 (2:2)

Orlová - Jakubčovice se hraje až v pátek 18. prosince od 20.00.

Program dohrávek 4. kola:

Pátek 27. listopadu, 20.30 Nový Jičín - Orlová.

Sobota 28. listopadu, 19.30 Jakubčovice - Opava (hala Odry).