Poslední ostrá prověrka je minulostí a nyní už bude všechno směřovat k úvodnímu utkání nového extraligového ročníku 2017/2018. Kopřivničtí házenkáři, kteří vstoupí do nové sezony v sobotu 9. záři na palubovce Nového Veselí, se představili na tradičním turnaji O pohár PV OS KOVO Tatra, který v pátek a v sobotu hostila hala ZŠ Emila Zátopka.

Kopřivnice vstoupila do domácího turnaje duelem proti přednímu polskému celku Gornik Zabrze, který trénuje zkušený český kouč Rastislav Trtík. Hned zkraje utkání se kopřivnickému publiku představila v plné síle česká brankářská hvězda ve službách Zabrze v podobě Martina Galii, jenž postupně lapil tři sedmičky Kopřivnice. Favorit si začal postupně budovat náskok, trestal kopřivnické chyby a v poločase vedl 20:14. Domácí trápil zejména Holanďan Iso Sluijters, jenž vstřelil osm branek. Na domácí straně byl pak nejpilnějším střelcem sedmigólový křídelník Hanus.

Na festivalu Paseka, který se uskutečnil v Trojanovicích v areálu Lesní školky na pasece, se dobře bavili malí i velcí.
OBRAZEM: Na Pasece hrála divadla i muzika

Účastník polské Superligy předváděl své umění i po přestávce, kterou vyplnilo utkání kopřivnických žáků, a nakonec zvítězil 34:21. „Utkání nám jasně ukázalo, že jsme hráli s týmem, který je ve srovnání s námi úplně někde jinde. Myslím si, že jsme zápas nezačali vůbec špatně, i když to neodpovídalo stavu, ale po herní stránce jsme na tom byli dobře. Dokázali jsme si vytvořit spoustu šancí, které jsme bohužel k naší smůle neproměnili.

Zkušený Martin Galia pak zavřel bránu a soupeř nám v tuto chvíli výrazně odskočil a zaslouženě vyhrál. Za tuto mezinárodní konfrontaci jsem rád, ale musím přiznat, že soupeř byl po herní a také fyzické stránce úplně někde jinde,“ sdělil kouč KH Kopřivnice Lubomír Veřmiřovský.

Domácí výběr pak na druhý den nejprve remizoval s taktéž extraligovým Frýdkem-Místkem 35:35 a na závěr turnaje, kdy potřeboval ke 2. místu výhru o sedmnáct branek, uspěl s kombinovaným výběrem Junior Morava Talents, jenž byl složen s hráčů Trnávky a širšího kopřivnické kádru, když vyhrál 43:26. 

„Turnaj hodnotíme pozitivně. Podpořili nás i fanoušci, kterých přišla půlka haly, ale nemůžeme být spokojeni s utkání s Frýdkem-Místkem, kdy soupeř vyrovnal z poslední akce, ale hlavně to nebylo podle našich představ. Chyběla bojovnost a věřím, že už se to nebude opakovat. Nyní už budeme všechno ladit na první zápas. V jednání je ještě jedno modelové utkání s týmem z nižší soutěže,“ sdělil dále Veřmiřovský.

 

56. ročník mezinárodního turnaje O pohár PV OS KOVO Tatra

Výsledky: 
Frýdek-Místek-Junior Morava Talents 29:22, Kopřivnice-Zabrze 21:34, Zabrze-Junior Morava Talents 32:16, Kopřivnice-Frýdek Místek 35:35, Zabrze-Frýdek Místek 32:28, Kopřivnice-Junior Morava Talents 43:26. 

Konečné pořadí: 1. Górnik Zabrze, 2. Kopřivnice, 3. Frýdek-Místek, 4. Junior Morava Talents.

 

Policie - ilustrační snímek
Policie hledá svědky večerního napadení v Kopřivnici

Velezkušený kouč Trtík: Pořád máme rezervy

Jednoznačným favoritem a ozdobou letošní ročníku kopřivnického turnaje byla účast předního polského celku Górnik Zabrze, který od léta vede zkušený trenér Rastislav Trtík, jenž se do Polska přesunul ze své úspěšné mise, kterou zažil ve slovenském Prešově.

Favorit nasadil do prvního utkání proti Kopřivnici i českého brankáře Martina Galiu, jemuž v kabině nově přibyli i Lukáš Frančík z Karviné. „Pro nás to byl poslední přípravný turnaj před zahájením polské superligy, kde máme hned od začátku těžký los. Určitě máme pořád rezervy a nebyl jsem úplně spokojený s tím, co jsme předvedli. Děláme totiž chyby, které nechci tolerovat,“ zdůraznil šestapadesátiletý kouč, jehož na střídačce rozhodně nepřehlédnete.

„Vím, že je v Kopřivnici jakási euforie a snaha o novou vlnu. Ale my jsem věděli, co chceme hrát a zkoušeli jsme různé herní varianty s jedním či se dvěma pivoty a různé obranné systémy. Šanci dostali všichni hráči a měl jsem tady i sedmnáctileté nebo osmnáctileté mladíky, kteří jsou ještě nezkušení, ale potřebují se vyhrát. V týmu je tak mix zkušených hráčů, jako třeba Martin v brance, který řeší situace excelentně a pak mladíci,“ vysvětloval Trtík, jenž některé opory pustil už po prvním zápase domů.

A s jakými ambicemi bude Trtíkova družina vstupovat do nového ročníku polské Superligy? „V této fázi zatím nechci moc dávat nějaké cíle. Soutěž bude těžká. Nám se ale v přípravě podařilo několik překvapivých výsledků, když jsme porazili třeba polský tým Pulawy, který hodně posílil, a který má dvojnásobný rozpočet než my. Dále pak třeba pátý tým francouzské ligy Dunkerque, čehož si cením. V sezoně bychom chtěli bychom hrát atraktivní, rychlou házenou, variabilní v obraně a nechtěli bychom chybět v první šestce,“ dodal někdejší trenér českého reprezentačního výběru. (dtb)

 

Vodní nádrž Kacabaja v Hodslavicích patřila těm, co mají rádi recesi a zábavu.
OBRAZEM: Nádrž opět patřila vodním hrátkám