Kopřivničtí házenkáři totiž v sobotu od 18 hodin vyzvou v regionálním derby karvinský Baník, který po lednové přestávce zatím dokázal v obou střetnutích bodovat naplno, když po výhře 22:21 v Novém Veselí skosil v neděli dopoledne i vedoucí Plzeň, proti které dokázal smazat poločasové manko 12:18 a před tisícovkou diváků nakonec dokráčel k výhře 30:27. 

„Čeká nás strašně těžký zápas. Karviná má silové a zkušené mužstvo,“ upozornil kouč KH Kopřivnice Lubomír Veřmiřovský, jenž nedělní šlágr v Karviné sledoval na vlastní oči.

„Karviné už se vrátil do sestavy Honza Užek a proti nám by měli být kompletní. Jsou rozjetí a oproti nám mají několikanásobně vyšší rozpočet, takže to bude takový boj Davida proti Goliášovi,“ usmál se Veřmiřovský, jenž ještě nedávno oblékal karvinský dres.

Do Karviné se před sezonou vrátili zkušení borci typu bývalého reprezentanta Brůny či srbského brankářského mága Marjanoviče a svěřenci trenéra Michaliska stoupají extraligovou tabulkou vzhůru, když na její čelo ztrácejí pouhé dva body. Kopřivnice momentálně na Baník ztrácí tři body. „Připravíme se na ně a budeme bojovat. Dlouho jsme před domácím publikem nehráli, tak si to půjdeme užít, ale znovu říkám, že to bude nesmírně těžký zápas. Karviná má komplexní kádr a pro mě je to letos favorit na titul,“ prozradil kopřivnický kouč před sobotním extraligovým hitem. 

Výsledek prvního vzájemného zápasu v základní části 2017/2018:

5. kolo: HC BANÍK KARVINÁ – KH KOPŘIVNICE 36:29 (17:15)

Rozhodčí: Kosa, Švidernoch. Sedmičky: 6/6 – 4/4. Vyloučení: 10:8, ČK: Zbránek – Hardt. Diváci: 963. 

Nejvíce branek Karviné: Nedoma 9, Monczka 9/5, Zbránek 6, Brůna 5/1.

KH Kopřivnice: Žingor, Kuba, Chalupa – Střelec 7, Rachač 1, Jan Gřes 3, Mička, Petřík 2, Unger, Hardt 2, Fulnek 1, Švébiš, Hanus 5, Mynář 5/4, Bukovský 3, Mráz.