Hororový vstup domácích do utkání měl na svědomí vedení hostů z Vysočiny 4:0, které však Vikingové ještě v první části stáhli na 2:4. Kopřivnice pak v prostřední části ztrátu nesmazala, a po čtyřiceti minutách tak na ukazateli svítil stav 4:6. Třetí část načali sedmou brankou hosté, ale následná stíhací jízda Vikingů měla na svědomí vyrovnání, o které se v 50. minutě postaral Baďura.

Za další tři minuty dokonal velký obrat Podlezl, ale po domácím zaváhání poslal zápas v závěrečné minutě do prodloužení Beránek. V něm domácí v posledních patnácti vteřinách ubránili oslabení 3 na 5, ale v nájezdech pak nebyli úspěšní ani jednou, a bonusový bod si tak odvezli hosté.

„Poté, co jsme prohrávali 0:4, bych byl s bodem spokojený. Po celém průběhu zápasu, kdy se nám podařil obrat až na 8:7, jsme ale udělali v závěru několik hloupých chyb, které nás stály zápas. Takže jsem zklamaný. Doufám, že si hráči rychle uvědomí, že i národní liga má nějakou úroveň," sdělil kouč Vikingů Marek Jehlár, jehož tým cestuje ve 2. kole na palubovku Bystřice nad Pernštejnem. Utkání startuje v neděli v 17 hodin.

Branky domácích: Vávra 2, Kubátko 2, Šimíček, Longauer, Baďura, Podlezl.

Vikings Kopřivnice: Harašta Řeha, Podlezl, Baďura, Nehera, Longauer, Kubátko, Křižan, Vávra, Opatřil, Soukal, Rosmarin, Šimíček.