„Po této změně jsem se rozhodl do týmu více zapracovat a zapojit juniory, tak aby nabírali herní zkušenosti. Dlouhá třítýdenní herní pauza ale bylo proti Polance znát," přiznal hrající trenér novojičínských volejbalistů Jakub Karásek.

Novojičínští vstoupili do utkání dobře, když si vybudovali náskok, který si udržovali až do koncovky první sady. „Tam ale přišel náš zkrat v podobě série špatných příjmů, nesložených útoků a vytváření nevynucených chyb. Polanku jsme tím dostali do hry. Podařilo se nám ztratit čtyřbodový náskok, nezareagovali jsme na nástup soupeře a set jsme prohráli," litoval Karásek, jehož tým už poté nebyl schopen Polance vzdorovat a prohrál 0:3 na sety.

Nový Jičín čeká dvojí bitva s OstravouV Novém Jičíně se chystá volejbalová řež jako hrom. Příští sobotu 23. ledna od 10 hodin totiž do novojičínské haly ABC dorazí dva druholigové týmy Ostravy a k vidění tak budou dvě mužská a dvě ženská utkání.
„Prvním z nich je ženský celek Ostravy B, který vyzve naše krásné a talentované volejbalistky. Ostrava se jistě bude snažit ohrozit dosavadní postavení našich žen na prvním místě tabulky. K nám zavítá tým VŠB Ostrava. Naši kluci se s nimi poperou a budou chtít vylepšit své postavení v celkové tabulce," zve na velkou volejbalovou sobotu za celý oddíl TJ Nový Jičín Jakub Karásek.

„Naší největší slabinou byla přihrávka, po které jsme nemohli zakládat kvalitní útok proti velmi dobré obraně Polanky," přiznal po porážce hrající trenér Nového Jičína.

Druhý vzájemný duel už byl daleko vyrovnanější. „Vyhráli jsme dva sety hlavně díky tlaku, který jsme na soupeře dokázali vytvořit. Zlepšili jsme náš servis. Nahrávač začal dobře takticky a více vytěžovat v útoku našeho univerzála a tomu se balóny dařilo skládat," vracel se ke zlepšenému výkonu kouč novojičínských volejbalistů.

Rozhodující pátá sada však vyšla daleko lépe celku z Ostravska, který zvítězil 15:8. „V tie-breaku jsme ale tempo zápasu nezvládli. Hned na začátku se nám nepovedlo přihrát a složit. Zkrácenou hru jsme tedy začali s bodovou ztrátou, kterou se nám už nepodařilo dohnat," konstatoval Karásek, jenž tak považuje zisk jednoho bodu za neúspěch. „Špatný byl hlavně první zápas," ohlédl se za vystoupením proti Polance Karásek.

Nutno ještě připomenout fakt, že junior Petr Ordelt odehrál obě utkání a byla to jeho druholigová premiéra v základní sestavě. „Dokázal se prosadit, ale stále na sobě musí tvrdě pracovat, aby mohl pomýšlet výš," řekl závěrem novojičínský hrající trenér, jehož tým má o následujícím víkendu, vzhledem k devítičlenné tabulce, volný los.

TJ Nový Jičín - VK Polanka nad Odrou 0:3 (-23, -21, -21) a 2:3 (-23, 16, 22, -21, -8)

TJ Nový Jičín 1. utkání: Slováček, Ordelt, Karásek, Daniško, Bárta, Tejzr, libero: Gilar.

2. utkání: Komorovský, Brus, Karásek, Daniško, Ordelt, Chalupa, libero: Polášek.