Ve druhé polovině sezony a hlavně na jejím konci se již naše síly ubíraly ke snaze o udržení v soutěži," vysvětloval hrající trenér Nového Jičína Jakub Karásek, jehož celku se nakonec podařilo ve 2. lize zachránit. Novojičínský nováček skončil ve 2. lize, sk. C, na 8. příčce, ale při odstoupení Havířova čeká sestup pouze poslední, devátý Hulín.

Druholigová skupina C mužů je, stejně jako ta ženská, označována právě za vůbec nejkvalitnější a nejtěžší ze všech tří skupin. „Při pohledu na konečnou tabulku je vidět, že naše moravská skupina je opravdu na dobré úrovni. Jen pro srovnání. Šlapanice, které loni s námi hrály baráž, ve které nás porazily 3:2, byly přeřazeny do skupiny B, ve které skončily druhé. Naše skupina má čtyři stabilní týmy, které hrají každým rokem špičku tabulky," dokládá další fakt extraligový mistr s Ostravou z roku 2013.

Karásek: Nebyla to dobrá sezona

Novojičínský kádr v průběhu sezony často trápila zranění a jiná absence hráčů základní sestavy. „Ta se tak musela často měnit a tým nehrál v jedné stabilní sestavě po delší dobu. Oslabil nás také odchod Tomáše Jambora v polovině sezony," připomněl Karásek odchod zkušeného smečaře. Hrající trenér, který byl v nedávné tradiční anketě Nejúspěšnější sportovec města a okresu Nový Jičín za uplynulý rok, vyhodnocen v kategorii trenér města Nový Jičín, se dále zamýšlel nad průběhem nedávno skončeného ročníku.

„Nebyla to dobrá sezona. Hráli jsme jako nováčci a často jsme dopláceli na naši nezkušenost. Ve většině utkání se opakoval podobný scénář. Nedokázali jsme kvalitně přihrát servis a udělali jsme mnoho chyb na útoku. Plno zápasů jsme prohráli zbytečně v koncovkách. Nedokázali jsme porážet soupeře ze spodní části tabulky a proto nám chyběly body," konstatoval po konečném předposledním místě hrající trenér druholigového nováčka.

Po letošní sezoně ohlásili konec aktivní hráčské kariéry nejzkušenější členové týmu smečař René Bárta, blokař Eduard Chalupa, libero Michal Polášek a smečař Radek Šmid. „Jako poděkování za jejich dlouholetou reprezentaci volejbalového oddílu TJ Nový Jičín jsme jim před posledním utkáním sezony předali podepsané věnování se vzkazy hráčů a fanoušků. Hold jim vzdal také olympionik, reprezentant a nynější trenér a hráč ŠSK Beskydy Přemysl Kubala. Tito zkušení hráči předali otěže našim mladým a nadějným juniorům, kteří se pokusí je v dalších sezonách nahradit," poděkoval zkušeným borcům za celý tým Jakub Karásek.