Tým trenéra Vítězslava Pjentáka zvládl oba své duely a zaslouženě zvítězil. „Před utkáním jsme zjistili velkou marodku a museli jsme s sebou vzít na střídání dvě starší žákyně, abychom nejeli se sedmi hráčkami. V prvním utkání jsme se přetahovali o vítězství. V prvním a druhém setu jsme zvládli těžké koncovky, když holky plnily pokyny, které jsme si dali, a navíc jsme výborně bránili na síti.Třetí set byl již v naší režii," hodnotil první utkání trenér Pjenták.

Ve druhém utkání vyhrály bílovecké volejbalistky 3:1 na sety. „První dva sety jsme vyhráli celkem s přehledem, ve třetím jsme v koncovce pokazili dva servisy, a set díky tomu prohráli. Ve čtvrtém jsme již vedli 15:8, ale našimi chybami a špatným příjmem soupeř stav otočil. Po důrazném připomenutí hráčkám, co budeme hrát, jsme zabrali a výbornou hrou na bloku a v poli jsme set vyhráli 26:24, a tím i celé utkání. Stále se potýkáme s propady na příjmu, kdy uděláme pět i více chyb, hlavně nepozorností a zbytečnými zmatky. Přesto za to, že holky zvládly tak těžké stavy utkání, je vidět síla týmu, patří všem dík," ocenil výkon svého týmu trenér Pjenták.

Výsledky 5. kola:

Litovel - Bílovec 0:3 (-23,-29,-18) a 1:3 (-19,-19,23,-24).

Suverénní juniorky

Bílovecká děvčata zatím krajským přeborem proplouvají bez jediné porážky. Svěřenkyně trenérky Markéty Kudělové nedaly v domácích zápasech Orlové žádnou šanci a v obou střetnutích zvítězily hladce 3:0.

V devítičlenné tabulce patří Bílovci 1. místo, s devítibodovým náskokem před druhými volejbalistkami z Krnova. V dalším kole, v neděli 11. listopadu, zajíždějí bílovecké juniorky na půdu sedmých Metylovic.

Výsledky 4. kola:

Bílovec - Gymnázium Orlová 3:0 (15,9,17) a 3:0 (7,10,12). (dtb)