Své voltižní umění tentokráte pod Radhoštěm ukázalo osm oddílů.

„Závody byly rozděleny na oblastní mistrovství Severní moravy a přátelskou soutěž, do které se započítávaly všichni zúčastnění," vysvětlila domácí trenérka a rozhodčí Adéla Svobodová.

Z výsledků Oblastního mistrovství - Skupiny Junior:

1. TJ Slovan Frenštát (kůň Largo, lonžérka Lenka Bujňáková), 2. TJ Slovan Frenštát 2 (Porthos, Ondřej Svoboda). Ženy Junior A: 1. Denisa Nováková (Largo, Lenka Bujňáková), 2. Eliška Kociánová (Laudatio, Ondřej Svoboda), 3. Weronika Schonwaldová (Largo, Lenka Bujňáková). Ženy Junior B: 2. Sára Chroboková (Porthos, Ondřej Svoboda).

Vrchol sezony čeká voltižérky TJ Slovan Frenštát na přelomu července a srpna v Rakousku, kde bude na programu mistrovství Evropy, na kterém bude frenštátskou voltiž zastupovat dvojice Eliška Kociánová, Denisa Nováková. „Soustředíme se na pilování sestav a techniku povinných sestav, která je zahajovací. Doufám, že koně budou šlapat. Budeme trénovat několikrát týdně jak posilování, tak techniku, abychom rozvrhli síly a zvládli se za ten měsíc co nejlépe připravit," nastínila nejbližší program trenérka Adéle Svobodová.

Z VÝSLEDKŮ (PŘÁTELSKÁ SOUTĚŽ):

Junior A – muži: 1: M. Hablovič (Tlumačov). Junior A – ženy: 1. D. Nováková (Frenštát), 2. V. Nováková (Alebrtovec), 3. E. Kociánová, 4. W. Schönwaldová (obě Frenštát). Junior B –ženy: 1. K. Kočárová (Albertovec)…7. S. Chroboková, 10. K. Michnová (obě Frenštát). Skupiny Junior: 1. Frenštát II…6. Frenštát I. Skupiny D: 1. Albertovec, 2. Frenštát.