Kopřivnice vedla v samotném úvodu zápasu 2:0 a v 9. minutě zvyšoval proměněnou sedmičkou Jiří Gřes už na 5:3. Ve 24. minutě upravil skóre na 13:11 pro domácí Jan Gřes, ale od té doby skórovala Kopřivnice v první půli už jen jednou, zásluhou Rečka. V nepovedeném závěru prvního poločasu neproměnil Mičola sedmimetrový hod, a když k tomu domácí přidali další zazděné šance, skončilo prvních třicet minut vyrovnaným skóre 14:14.

Úvod druhého poločasu jako by pak předznamenal celý zbytek zápasu. Zubří se po desetiminutové přestávce vrátilo na palubovku aktivněji, dvakrát překonalo Žingora, jenž do druhého poločasu nahradil Fabiána, a odskočilo do vedení 16:14, které už do závěrečného hvizdu nepustilo. Pouze dvakrát se domácí dokázali dostat na remízový stav. Poprvé to bylo ve 47. minutě, když na 24:24 srovnával Meca, na což hostující lodivod Jiří Kekrt reagoval oddechovým časem. Dramatický závěr utkání však spěl do svého vyvrcholení. Na pětadvacátou branku Valachů ještě dokázal odpovědět přesným zásahem Reček, ale následná třígólová šňůra hostů nasměrovala Zubří k zisku dvou bodů. Kopřivnice se sice ještě dokázala dotáhnout na rozdíl jediné branky (27:28), ale dvě trefy nakonec devítigólového Trifunoviče, jenž zlobil domácí po celé utkání, daly zápasu definitivní tečku.

Komplikace směrem k záchraně

Kopřivnici mohla mrzet řada neproměněných vyložených šancí a ve druhém poločase pak ještě dvě neproměněné sedmičky. „Domácí věděli, že si hodně zkomplikují život, když utkání nezvládnou. To, že jsme vyhráli, bylo možná trošilinku lepší koncovkou, ale jinak bylo utkání vyrovnané," hodnotil utkání nadstavbové části zkušený trenér Zubří Jiří Kekrt, pod jehož vedením dosahují Valaši zlepšených výsledků. Zuberským před sezonou nevyšla sázka na srbského trenéra Čeliče, jenž se z klubu pakoval v říjnu loňského roku.

V domácím táboře zavládlo po dvacáté porážce v sezoně velké zklamání. „V prvé řadě nezbývá než pogratulovat soupeři k bodům. V podstatě musím souhlasit se svým protějškem – bylo to naprosto vyrovnané utkání. Věděli jsme, že ho musíme zvládnout. Tahalo se to celý zápas o jednu, dvě branky. Bohužel nám nezachytali gólmani a neproměňovali jsme vyložené šance – sedmičky, náskoky z křídel, ze šestky, a jestliže nedáme dvanáct vyložených šancí, tak se vyhrává hodně špatně. Ale budeme muset bojovat dále. Máme před sebou ještě osm zápasů," sdělil domácí kouč Ivo Vávra, jenž moc dobře ví, jak složitá je momentálně situace Kopřivnice.

Více se o utkání dočtete v tištěném vydání Novojičínského deníku.

KH Kopřivnice – HC Gumárny Zubří 28:31 (14:14)

Sedmimetrové hody: 7/4 – 5/5. Vyloučení: 1 – 5. Rozhodčí: Opava, Válek. Diváci: 200.

Kopřivnice: Fabián, Žingor – Meca 5, Lipový, Střelec 5, Jan Gřes 2, Petřík 1, Jiří Gřes 2/1, Kahánek, Bajgar 4, Reček 4, Mičola, Prepsl, Hojník 5/4. Trenér: Ivo Vávra. Vedoucí: Jaromír Petřek.

Nejlepší střelci Zubří: Trifunovič 9, Šlachta 5/5, Václav 4, Mičkal 4.