Už samotné rozlosování váhy do 38 kg mnohé naznačilo. Z jedné strany pavouka bojoval o medailové posty aktuálně nejlepší z kvalifikačních turnajů Českého poháru litoměřický Jan Svoboda. Z opačné strany jako druhý nasazený závišický Radek Rýpar. Oba pak potvrdili papírové předpoklady a role favoritů, když se dostali až k bojům o medaile.

„Situace v nižších patrech pavouka, ale nebyla nikterak lehká, a i papírově slabší soupeři se chtěli na tomto vrcholném klání vytáhnout," poznamenal trenér závišického juda Libor Kahánek. V osmifinále totiž závišického judistu potrápil Jan Řáda z Teplic. „Po celou dobu zápasu na něj nemohl uplatnit svou převahu, aby byla bodově ohodnocena. Teplický obranář dokázal každý nástup ustát, a tak nakonec přišlo vítězství pro závišického staršího žáka na pasivitu. V semifinále pak šlo o všechno. Finále se zdálo hodně blízko, ale zápas s kaplickým Dominikem Valdaufem byl těžký. Z počátku byl Radek napomínán za pasivitu, ale to byl jen úvod. Poté se chopil iniciativy a v polovině utkání hodil čistě provedenou uči matou Valdaufa na ippon," připomněl vítězství, jež Rýpara posunulo k bitvě o zlato, závišický kouč.

Finále pak bylo záležitostí momentálně našich dvou nejlepších judistů váhy do 38 kg. Závišický judista dokázal před měsícem svého teplického rivala porazit na přeboru České republiky družstev, ale teď se situace obrátila. „Soustředěný tlak Svobody nedokázal Radek odvrátit a tentokrát se musel spokojit s jinak vynikající stříbrnou medailí," doplnil k finálovému boji Libor Kahánek.

Adam Kahánek těsně pod stupni vítězůNa mistrovství České republiky v mužské kategorii se třetím místem z ranking listu kvalifikoval i závišický borec Adam Kahánek. V hmotnostní kategorii do 66 kg bojoval v severočeských Teplicích. V pavouku se probojoval přes Stanislava Pluhaře až do čtvrtfinále. Tam jej čekal jeho už tradiční soupeř - houževnatý Jan Zavadil ze Sokola Praha Vršovice. „Vyrovnaný zápas pro sebe nakonec rozhodl Zavadil. V opravách potom Adam nejprve porazil dobře připraveným chvatem o goši Jana Petzucha a následně se propracoval až do závěrečného finálového bloku mezi naši top špičku, kde bojoval o bronzovou medaili," zdůraznil otec a trenér závišického reprezentanta Libor Kahánek. V této fázi turnaje narazil na poraženého semifinalistu, kterým byl několikanásobný mistr České republiky Tomáš Vaníček z Hradce Králové. „V zápase, kde se soupeři dobře znali, jelikož spolu bojují už od žákovských let, rozhodlo jediné shido. Malý trest, který Adam dostal na začátku pětiminutové bitvy, nakonec rozhodl, že se posunul na třetí místo Vaníček," dodal závišický trenér. Adam Kahánek tak tentokráte zůstal těsně pod stupni vítězů.