Muži z Kujav museli bojovat déle, a rozhodli teprve na sobotním předposledním kole v Hukovicích, kde jim k celkovému prvenství stačilo i páté místo. Na rozdíl od kategorie žen, kde liga nezná jiné vítězky než Tísek, v mužské kategorii je ve třetím ročníku třetí vítěz.

Hukovický hrb, menší obdoba známé Lukavecké terénní vlny, byl k letošním účastníkům soutěže milosrdný, a s pěkným počasím dopřál divákům i nadprůměrné výkony družstev. Na nelehké trati se dvě družstva dostaly po hranici 16ti sekund, a to vítězné Mniší 15,36 a druhý Tísek 15,83. Třetí místo vybojovaly Jakubčovice časem 16,38 a čtvrté skončily Závišice s časem 16,43. Právě Závišice si mohly ještě udržet naději na celkové vítězství, ale to by Kujavy musely skončit hluboko v poli poražených, což se ale nestalo. Časem 17,04 si Kujavy pátým místem vybojovaly celkové vítězství. V posledním kole tedy budou průběžně druhé Závišice odrážet útok Mnišího, které se na ně sobotním vítězstvím dotáhly na jediný bod.

Na dalších místech se postupně umístily Výškovice 17,09, Hukovice 19,09, Lubina – Větřkovice 19,87 a Vlkovice 20,85. Nehodnoceny byly Tošovice a Libhošť, za porušení pravidla o půjčování členů byla diskvalifikována Studénka – nádraží.

V kategorii žen se bez nervů a s pohárem za celkové vítězství v kapse předvedl Tísek, který vyhrál časem 21,12. Misku vah si v boji o celkové druhé místo naklonily na svoji stranu v souboji s Hukovicemi děvčata Vlkovic, které časem 21,63 skončily druhé. Třetí skončila Lubina 24,47 a oči pro pláč zbyly domácím Hukovicím, které s časem 25,75 skončily čtvrté.

Poslední kolo, které se koná v sobotu 22.září 2012 v Lubině – Větřkovicích, slibuje napínavý souboj o celkové stupně vítězů jak v mužské, tak i ženské kategorii.