Extraligová Kopřivnice zažila po týdnu opět infarktový závěr. Tým trenéra Iva Vávry prohrával po první půli, i přes dobrý výkon, na palubovce Litovle 12:18.

Ve druhé třicetiminutovce však Kopřivničtí předvedli famózní představení, které korunovali v samotném závěru, kdy se po čase trefil z devítimetrového hodu přes soupeřův blok David Zima, jenž tak svému týmu zajistil remízu 29:29.

„Vzhledem k průběhu zápasu má pro nás bod cenu zlata," uvědomoval si po závěrečném dramatu kouč KH Kopřivnice Ivo Vávra, jehož tým nyní čeká čtvrteční pohárový duel proti Zubří a v neděli pak přijede na kopřivnickou palubovku první celek extraligové tabulky – Dukla Praha.

Šestibrankový náskok, se kterým domácí svěřenci trenéra Krejčíře odcházeli do kabin, příliš nedokumentoval to, co se na palubovce odehrávalo. Kopřivnice měla velmi dobrý vstup do zápasu, když vedla 6:4.

„Vedli jsme a měli jsme obrovské šance, které jsme spálili. V zápase jsme nedali šest sedmiček, z toho v prvním poločase čtyři a tím jsme domácí posadili na koně. V šatně jsme si v klidu řekli, že už jsme se dostali vyhrabat z větších šlamastik. Hlavní bylo, ať to kluci nezabalí a bojují až do konce," řekl Vávra, jehož přání bylo vyslyšeno.

Kopřivničtí, které hnal za vyrovnáním výborný fanklub, se mohli střelecky opřít především o Jana Gřese a Fulneka, kteří nasázeli shodně po osmi brankách. Pěti góly jim pak sekundoval Bukovský. Litovel tak s postupem času přišla o svůj náskok a závěr tak sliboval velké drama. Necelé dvě minuty před koncem byl za stavu 28:28 vyloučen Jan Gřes a Kopřivnice tak dohrávala zápas v oslabení. Litovel navíc házela sedmičku a Pernica svým jedenáctým gólem v zápasu vrátil vedení na domácí stranu (29:28).

Kopřivnice však Ungrem neproměnila svůj útok v branku a tak měli míč v držení domácí, kteří však šanci rozhodnout zápas pohrdli a do útoku se ještě dostali Kopřivničtí, kteří dostali v samotném závěru, kdy byl vyloučen bývalý reprezentant David Juříček, možnost devítimetrového hodu. Litovelský blok ale propálil Zima, jenž tak v následné obrovské euforii mohl s týmem a věrnými fanoušky slavit cenný bod, který byl v tu chvíli malým vítězstvím.

„David Zima nehrál skoro celý druhý poločas, protože kluci hráli výborně, takže jsem do toho nechtěl moc zasahovat. Dal jsem ho tam a krásnou střelou se mu podařilo vyrovnat. Druhý poločas byl z naší strany fantastický a na kluky jsme obrovsky pyšný. Závěr jsme si užili a bylo to famózní," sdělil spokojně Vávra, jenž v utkání nasadil všechny tři brankáře. Největší čas strávil v brance zkušený Holeček.

Extraliga házenkářů, 13. kolo

TATRAN LITOVEL - KH KOPŘIVNICE 29:29 (18:12)

Sedmimetrové hody: 5/5 – 10/5. Vyloučení: 6:7. ČK: Juříček, Havlíček (oba L). Rozhodčí: Kosa, Švidernoch. Diváci: 415.
Nejvíce branek Litovle: Pernička 11/5, Zbránek 6, Barabáš 3, Dolák 3.

Sestava a branky Kopřivnice: Žingor, Chalupa, Holeček - Střelec, Veřmiřovský, Zima 2, Jan Gřes 8, Bukovský 5/4, Petřík 1/1, Jiří Gřes 2, Unger, Kaluža, P. Fulnek 8, Hanus 3, Krpelík. Trenér: Vávra. Vedoucí: I. Fulnek.

Zbylé výsledky 13. kola: Dukla Praha – Hranice 36:29, KP Brno – Lovosice 33:27, Jičín – Zlín 30:15, Zubří – Karviná 27:28, Frýdek-Místek – Plzeň 26:32.