Burger z červené řepy

Ingredience, na řepné burgery:

• 550 g nastrouhané červené řepy
• 1 cibule
• 2 stroužky česneku
• 180 g ovesných vloček
• 200 g strouhaného sýru
• 2 polévkové lžíce olivového oleje
• 2 vejce
• 5 lístků šalvěje
• sůl, pepř
• 5 lístků šalvěje

Na dokončení:

• Bulky, salát, mrkev, rajče, tatarka (nejlépe domácí)

Postup:

Očištěnou, oloupanou řepu a cibuli nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme prolisovaný česnek, olivový olej, na drobné kousky potrhanou šalvěj, vejce, vločky a vše promícháme. Sýr nastrouháme na jemném struhadle a přidáme ke směsi. Na závěr lehce osolíme, opepříme a zase důkladně promícháme.

Směs dáme na 30 minut odpočinout – není nutné dávat do lednice, jde jen o to, aby ovesné vločky nasákly vodu z řepy a směs se dobře spojila. Z hmoty tvarujeme drobné bochánky, dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě s funkcí gril, nebo přímo na grilu z obou stran.

Bulky rozkrojíme, na řezu potřeme olivovým olejem a dáme je na chvilku opéct k burgerům. Mezi tím si oloupeme mrkev a pomocí škrabky tvarujeme hoblinky. Salát omyjeme a natrháme na větší kousky. Nakonec vše vrstvíme do opečených bulek. Například v pořadí: burger, salát, mrkev, rajče, tatarka.

Všechny speciály z edice kondice lze zakoupit na eshopu https://eshop.kondice.cz/.

Předplatné časopisu Kondice lze objednat ZDE.

A na webu Kondice.cz najdete stovky cvičebních videí, podcasty s odborníky a denně nové články o zdraví a psychologii.