Halušky

Ingredience:

• 320 g žita, umletého
• 100 g hrachu
• 500 ml vody
• sůl podle chuti
• 400 g mangoldu, pokrájený
• 1 stroužek česneku
• 150 ml pohankové smetany

Postup:

K umletému žitu přidáme hrách. Osolíme podle chuti a postupně přiléváme vodu. Necháme hodinu stát a poté protlačujeme sítem na halušky do slané vody a vaříme 5 minut.

Z focení ve sněhu a ledu.
Při focení ve sněhu a ledu se otužilci rozpovídali o své zálibě

Mangold podusíme na lžíci oleje. Ochutíme utřeným stroužkem česneku a vmícháme pohankovou smetanu. Halušky promícháme s mangoldem a dáme na půl hodiny zapéct do vymaštěného pekáčku při 200 stupních. Na talíři můžeme ozdobit osmaženou cibulkou.

Famózní makový koláč se švestkami

Ingredience:

• 300 g mletého máku
• 80 g rapadury (nebo cukru)
• 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
• ½ čajové lžičky jedlé sody
• 2 čajové lžičky kypřícího prášku
• ½ čajové lžičky skořice
• 300g rostlinného kokosového jogurtu
• půlené, vypeckované švestky

Postup:

V míse promícháme mák, sladidlo dle chuti, vanilkový pudink, jedlou sodu, kypřicí prášek a rostlinný jogurt. Těsto rozetřeme do menšího vymaštěného pekáčku, poklademe rozpůlenými švestkami a pečeme při 180 °C 50 minut.

Lázeňské procedury
Balneoterapie. Lázně jsou balzámem na tělo i nervy

Všechny speciály z edice kondice lze zakoupit na eshopu https://eshop.kondice.cz/

Předplatné časopisu Kondice lze objednat ZDE.

A na webu Kondice.cz najdete stovky cvičebních videí, podcasty s odborníky a denně nové články o zdraví a psychologii.