Muffiny s jablky a ovesnými vločkami

Na 12 ks muffinů potřebujeme:

75 g mletých ořechů
60 g ovesných vloček
2 vejce
2 jablka
1/2 lžičky jedlé sody
Stévii či jiný sirup

Klec pro otužilce ve Frymburku je ve vodě a má za sebou premiéru se křtem.
Otužilci v kleci? Bezpečné koupání mají také na Lipně

Postup:

V mixéru rozmixujeme ořechy a ovesné vločky. Směs vsypeme do misky, přidáme jedlou sodu a na závěr vmícháme nahrubo nastrouhaná jablka a rozklepnutá vejce. Těsto dosladíme stévií (klidně ji ale můžeme úplně vynechat, protože už samotná jablka osladí těsto dostatečně). Papírové formičky naplníme těstem, shora ozdobíme plátky mandlí a pečeme při 180 °C zhruba 30 minut.

Tajný tip Pavly Stoklasové z Resortu Valachy: Ke zdobení muffinů můžeme využít i další pochutiny z domácích zásob – oříšky, kousky čokolády nebo sušené ovoce.

Všechny speciály z edice kondice lze zakoupit na eshopu https://eshop.kondice.cz/

Předplatné časopisu Kondice lze objednat ZDE.

A na webu Kondice.cz najdete stovky cvičebních videí, podcasty s odborníky a denně nové články o zdraví a psychologii.

Člověk se musí naučit jinak jíst, vařit i myslet. Jakmile tohle dokáže, dál už je to snadné, říká veganka.
Maso a sýr? Nepotřebujeme! Veganství nám změnilo život