Na trhu práce v České republice chybí v oblasti IT přes 14 tisíc odborníků. „V Czechitas se snažíme podporovat ženy v technických oborech a dodávat jim potřebné sebevědomí. Touto událostí chceme oslovit ženy, které mají zájem se vzdělávat, ale zatím neví jakým směrem se v tak rozsáhlém oboru vydat. Proto je necháme nahlédnout pod pokličku IT a podpoříme jejich případné rozhodnutí rozjet svou novou kariérní dráhu,” vysvětluje manažerka ostravské pobočky Mária Falterová.

S tímto mužem by policisté, vyšetřující sexuální obtěžování žen, potřebovali hovořit.
VIDEO: Muž v Ostravě sexuálně obtěžuje ženy. Policistům zatím stále uniká

Seznamovací setkání pro veřejnost s názvem Poznej Czechitas proběhne 20. dubna v prostorách Impact Hubu, kde ostravská pobočka sídlí a také pořádá nejrůznější kurzy. Na akci, která je zdarma, zjistíte, jaké jsou v IT možnosti a jak vám ve vzdělávání a rozvoji může pomoci právě organizace Czechitas. Pro účast stačí pouze registrace na stránkách czechitas.cz.

Účastnice kurzů si mohou prohlubovat znalosti na jednodenních i semestrálních vzdělávacích akcích. Pro ženy, které by rády změnily své zaměstnání, se pořádá tříměsíční intenzivní kurz Digitální Akademie, po kterém mohou nastoupit na juniorní IT pozice.

Ilustrační foto.
Kyselo, kulajda nebo tvarůžková pomazánka. Pošlete nám své oblíbené recepty

Kurzy Czechitas vedou lektoři z každodenní IT praxe. Ti umí lehkou a nenásilnou formou předat důležité informace a novinky z oboru, který je jedním z nejperspektivnějším nejen u nás ale v celém světě.