Jednotlivé oblasti a předměty Akademií se aktualizují podle současných potřeb trhu práce. „Chceme co nejvíce podpořit ženy v technických dovednostech a posílit jejich konkurenceschopnost,” říká Mária Falterová z ostravské pobočky Czechitas, která kurzy pořádá.

Nově zahájená Digitální Akademie se specializuje na datovou analýzu. Účastnice se připraví na práci s databázemi, naučí se čistit data, vizualizovat je a také tvořit analýzy. Ženy si osvojí programování v jazyce Python, rozvinou své analytické myšlení, ale také prezentační a komunikační dovednosti. Absolventky se poté mohou stát junior BI analytičkou nebo junior analytičkou.

Policisté dopadli zloděje.
Policisté v Ostravě dopadli pachatele bezprostředně po vloupání do sklepa

Od roku 2018 proběhlo v Ostravě již šest Akademií zaměřených na datovou analýzu, programování v Javě a testování. Kromě Digitální Akademie pořádá Czechitas také různé jednodenní workshopy či dlouhodobé kurzy v rozličných oblastech IT a různých úrovních pokročilosti. „Máme kurzy jak pro širokou veřejnost, můžete se zdokonalit například v používání Excelu, tak i specifičtější nabídku, rádi vás naučíme jak si vytvořit web nebo e-shop, objevíte s námi různá zákoutí marketingu nebo začnete třeba programovat,” vysvětluje manažerka ostravské pobočky Mária Falterová.