Provozní doba centra je každý všední den od 9 do 15 hodin, je možná ale také individuální domluva.

„Celý projekt jsme připravovali zhruba dva roky, s technickou částí – přestavbou – jsme začali v únoru letošního roku. Beskydské centrum duševního zdraví bude zajišťovat služby pro spádovou oblast Frýdku-Místku a Frýdlantu nad Ostravicí, takže zhruba pro 100 tisíc obyvatel, ‟ uvedl ředitel Nemocnice ve Frýdku-Místku Tomáš Stejskal.

Vizualizace nové prodejny Lidl ve Sviadnově.
PODÍVEJTE SE: Ve Sviadnově roste nový supermarket Lidl. Víme, kdy otevřou

Multidisciplinární tým zajišťuje propojení sociální i zdravotnické péče poskytované v terénu. Odborníci tak zajišťují komplexní, koordinovanou a včasnou péči pro lidi se závažným duševním onemocněním ve své spádové oblasti.

„Beskydské centrum duševního zdraví je unikátní už v tom, že vznikalo tak říkajíc na zelené louce, stejně tak propojením zdravotní a sociální části. Jedná se o jediné a první zařízení tohoto typu v okrese Frýdek-Místek. Jsme přesvědčeni, že se jedná o krok správným směrem k lepšímu životu lidí v regionu,“ dodal ředitel Charity Frýdek-Místek Martin Hořínek.

Služby jsou poskytovány týmem složeným ze zdravotníků – psychiatr, všeobecné sestry, sestry se specializací v psychiatrii, psycholog a sociální pracovníci, peer konzultant z řad klientů/pacientů a specialista CDZ a jedná se o služby psychiatrické, psychoterapeutické, služby klinického psychologa, podpora svépomocných aktivit - podpůrné programy pro klienty/pacienty, rodiče, případně osoby blízké, je možná spolupráce s „peer“ konzultanty. Všichni členové týmu pracují jak ambulantně, tak i v terénu.

Beskydské duševní centrum zdraví je umístěno v 1.NP budovy L (v prostorách bývalé nemocniční lékárny) na ul. El. Krásnohorské 249, v jejímž 2.NP se nachází část rehabilitačního oddělení Nemocnice ve Frýdku-Místku.

Automobilka Hyundai v Nošovicích.
Odboráři v Hyundai chtějí stávkovat kvůli rouškám