Lázně Darkov osloví návštěvníky EXPO 2020 nejen skleněnými plastikami Darkov Waves, jež jsou tvořeny sochami ponořenými do léčivé jodobromové vody solanky, ale i virtuální prohlídkou lázní, jejímž prostřednictvím se návštěvník expozice promění v lázeňského hosta.

„Z příležitosti, jakou Lázně Darkov dostaly, jsem nesmírně nadšený. A pyšný na to, že v kraji máme tak silného hráče na poli lázeňství. Lázně Darkov jsou nejen na exotických incomingových trzích, k nimž Blízký východ beze sporu patří, opravdovou stálicí.

Slavnostní otevření stadionu Bazaly, 2. prosince 2019 v Ostravě.
Bazaly možná spolknou další miliony, nová vize počítá s diváky na ochozech

Aby se Lázně Darkov mohly prestižní zahraniční klientele v Dubaji co nejlépe představit, kraj podpořil přípravu jejich virtuální prezentace částkou 125 tisíc korun,“ řekl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro regionální rozvoj a cestovní ruch Jan Krkoška, jenž se v rámci programu CzechTourism Day společně s jednatelem krajské destinační společnosti MS Tourism Petrem Koudelou 5. října zúčastnil tiskové konference pro zástupce profesních asociací, outgoingových cestovních kanceláří, aerolinek a českých i blízkovýchodních médií.

Součástí zmíněného programu byl – ve spolupráci s Velvyslanectvím ČR ve Spojených arabských emirátech a za účasti českých i blízkovýchodních partnerů – rovněž B2B workshop, v jehož průběhu se prezentovaly i Lázně Darkov.

Ilustrační foto.
Naděje pro Ostravu: Aquapark místo fotbalového hřiště je znovu ve hře

„V první řadě bych chtěl poděkovat zástupcům Lázní Darkov, jak bezvadně expozici připravili. Účast na výstavě EXPO 2020 pro ně jistě byla obrovskou výzvou. Jsem si jistý, že ponese své ovoce a že nejen těmto lázním zajistí ještě větší zájem arabské klientely, který je už tak obrovský,“ řekl jednatel krajské destinační společnosti Moravian-Silesian Tourism Petr Koudela.

„To, že tak úspěšné a na Blízkém východě skutečně proslulé lázně jsou součástí našeho regionu, je přínosem pro celý kraj. Málokterý český region dokáže svou nabídkou zaujmout právě tento cílový trh.

Leo Luzar ve volebním štábu strany KSČM, 9. října 2021 v Ostravě.
Lídr KSČM v MS kraji Luzar pro Deník: Lidé vystřízliví pohledem do peněženky

Skutečnost, že EXPO 2020 je první světovou výstavou, která se koná v regionu MENA & SA (na Středním východě, v Africe a jižní Asii), a zároveň je první, jejímž hostitelem je arabská země, nám tedy vyloženě hrála do karet,“ vysvětlil Petr Koudela a dodal, že Moravskoslezský kraj je právě díky Lázním Darkov, ale třeba i Sanatoriím Klimkovice v zahraničí skutečně oblíbenou lázeňskou destinací.

„Severní Morava a Slezsko, to nejsou ‚jen' hory, technické památky a zámky,“ řekl s tím, že na této světové výstavě by samozřejmě rád představil i kulturní a přírodní bohatství kraje.

Nová podoba mrakodrapu Ostrava Tower, kterou investor, společnost RT Torax, bude 15. září 2021 prezentovat ostravským zastupitelům s žádoucí o souhlas se stavbou.
Ostravský mrakodrap musel ubrat metry. O jeho stavbě rozhodnou zastupitelé

„Proto již s českou centrálou cestovního ruchu CzechTourism projednáváme možnost samostatné prezentace severní Moravy a Slezska nejen jako lázeňské destinace. Uskutečnit by se měla začátkem příštího roku,“ uzavřel Petr Koudela.