„Předchozí nájemce odešel do důchodu po vypuknutí covidu,“ říká Petr Vaněk, manažer podniku otevřeného teprve na podzim v rekonstruovaném objektu jedné z kdysi hojných školek v městské části Ostrava-Jih. Bowling tu pamatují už dříve, ovšem ve spojení s obvyklou „sídlištní knajpou“, ze které nyní zůstává prakticky jen nadregionální hořký ležák a na něj naučení štamgasti.

„Chceme sem dostat něco nového a zvednout úroveň pohostinství na sídlišti, protože věříme, že lidé z Hrabůvky i okolí to ocení,“ uvádí Petr. A jedním dechem přiznává, že otevírat nový podnik v čase pandemie chce skutečně pevné nervy, silný tým a ovšemže i klientelu. Ta je kvůli všemožným omezováním a stále se měnícím opatřením docela zdrženlivá.

Svršky oblečení, které se na mrtvole našly.
Kosterní ostatky z Ostravy asi opravdu patří bezdomovci, proběhla už pitva

„Pivní speciály a kvalitní kuchyně,“ navazuje Petr, na co v Bowling Parku sázejí. Ostatně, třeba taková třináctka Wild Horny Pony (divoký nadržený poník) dokáže zaujmout už jen svým názvem.

Čepovat jsou tady schopni až osm druhů piva. Biliár mají sice jediný, ovšem hráči bowlingu dostávají prostor hned na šesti drahách. Kapitolou samou o sobě je pak zdejší kuchyně a její nabídka.

Bohuslav Hamrozi usiluje o to, aby měli mladí lidé  zájem o řemesla.
Hamroziho firma z Řeky oslavila 30 let. "Lobbuje" za více topenářů a instalatérů

„Pštrosí maso z biofarmy má obrovské množství bílkovin a málo tuků,“ přidává se Martin Grygar, šéfkuchař nového podniku, jehož jméno i pověst se pojí se zavedenými restauracemi Sbeerka v Porubě či Palouk v Moravské Ostravě. Právě největší pták světa je v Bowling Parku na „top“ místech jídelního lístku – a to v podobě pštrosího steaku, tatarského bifteku či burgeru.

Jen do povědomí obyvatel se podle Martina v dnešní době podnikání nepříliš přející době se takové novinky nedostávají zrovna snadno. Snad i proto najedou v Bowling Parku příští měsíc na týdenní obědové nabídky českých klasik v moderním hávu - tři porce za cenu dvou.