Sama Kofola je až překvapena, jaký úspěch reklama holčičky čekající na tatínka, kteří v lese potají řeže vánoční stromek, zaznamenala.

Zdroj: Youtube

„V Česku se sice vánoční zvyk s držením půstu a čekáním na zlaté prasátko dodržoval už od středověku, na Slovensku ho ale znali jen v některých regionech. Dnes už zná slova ‚když vydržíš až do večera nepapat, tak uvidíš zlaté prasátko‘ i na Slovensku díky Kofole skoro každý,“ říká manažerka značky Kofola Nikola Gschwentnerová. Reklama na Kofolu prý patří v obou zemích k těm nejznámějším a nejočekávanějším.

V Ostravě se v sobotu uskuteční unikátní závod siláků unikátního závodu  Defenders Strongman Games.
Siláci mají sraz v Trojhalí na Karolině. Potáhnou několikatunový Dakar truck

V minulosti ostatně uspěla i v průzkumu reklamních šotů. „Moment, kdy se reklama poprvé objeví na televizních obrazovkách, je pro mnohé právě tím okamžikem, kdy začínají přípravy na svátky, včetně vymýšlení a shánění vánočních dárků,“ říká Gschwentnerová. Letos reklama na televizní obrazovky zamířila už v těchto dnech. „Tentokrát začínáme kampaň o něco dříve, abychom dali fanouškům Kofoly včas vědět o nové kolekci kofolích dárků,” popisuje důvod startu kampaně již počátkem listopadu manažerka značky Kofola.

Zdroj: Youtube

Ta se spojila s lokální značkou Fusakle a společně upletli limitovanou kolekci ponožek, čepic a šál s prasátkovým designem, které si lidé mohou pořídit na webu Kofoly. Výtěžek z prodeje vánočních KofoMěkkoušů poputuje na podporu výrobců textilu, oblečení a obuvi, sdružených v iniciativě Obleč sa doma.

Bezdomovec Ondra a jeho proslulé kolečko.
Bezdomovec Ondra z centra Ostravy: strážníci zasahovali, úřad má svázané ruce

Pletený motiv se ostatně objeví před Vánoci i na samotných nápojích, které na vánoční trh přicházejí i v limitovaných edicích s karamelovou a jablečno-skořicovou příchutí!