V oblasti „Podnikatelské prostředí" skončily Odry dokonce na 5. místě, v oblasti „Přístup veřejné správy" obsadily desátou příčku.

Ve zveřejněné tabulce padesáti nejúspěšnějších měst z celkového počtu 205 se z moravskoslezských měst umístilo již jen město Krnov, a to na 24. místě.

Odry letos skončily na první příčce mezi 22 městy Moravskoslezského kraje, kde se tak staly nejpřívětivějším městem kraje pro podnikatele. Podle hodnotitelů si to zaslouží výbornou dopravní dostupností, prací radnice i nízkou cenou pozemků.

Výhodné ceny pozemků vyzdvihl také starosta Oder Pavel Matůšů. „Pro rozvoj města i podnikání je u nás rozhodující blízkost k dálniční síti. Navíc jsou u nás nižší ceny nemovitostí, což zpříjemňuje start místním obyvatelům i podnikatelům. Naše radnice je zároveň velmi dobře ekonomicky řízena, proto je u nás i nízké riziko zásadního omezení městských služeb," uvedl nedávno pro Novojičínský deník starosta Matůšů.

Pro podnikatele, kteří uvažují, že by v Odrách rozjeli svou činnost, má Pavel Matůšů dobrou zprávu. „Postavili jsme menší průmyslovou zónu Meierhof v blízkosti centra města, která je určena spíše pro malovýrobu a služby. Pro průmyslovou výrobu máme v územním plánu schválené pozemky v bývalém areálu JZD, takže volné pozemky máme," uzavřel starosta.